”Complexul Energetic Oltenia vrea să cerceteze cauzele care au adus UATAA în insolvență”

de LM 0


”Complexul Energetic Oltenia vrea să cerceteze cauzele care au adus UATAA în insolvență” explică Eugen Corcoață, după ce în presă a apărut informația că CEO a formulat, pe 12 decembrie, o acțiune la Tribunalul Gorj prin care cere atragerea răspunderii administratorilor și membrilor din conducerea societății motrene, pentru intrarea în insolvență.

Corcoață nu este îngrijorat. Zice că legea îi dă dreptul creditorului majoritar să facă verificări.

Fostul director general, în prezent administrator special al Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă, reafirmă că datoriile populației și un blocaj de la Finanțe, câștigat ulterior în instanță, au dus la intrarea în insolvență.

În momentul intrării în insolvență, decembrie 2015, Complexul Oltenia era principalul creditor, cu peste 16 milioane de lei, creanță acceptată, banii provenind din cărbunele livrat UATAA și neplătit. Corcoață susține că, până în acest moment, uzina a achitat 7,5 milioane de lei.

Primarul din Motru, Gigel Jianu, a fost surprins să vadă că CE Oltenia cere verificări la 3 ani de la intrarea în insolvență a UATAA. În opinia edilului, cu ajutoarele financiare primite în acești ani de la guvern, uzina ar fi trebuit să fi ieșit deja din insolvență.

Distribuie articolul