Comisiile, încă o lovitură sub centura pandurilor

de LM 0

sport-1

  • Gorjenii trebuie să achite restanţele financiare lui Filip Mrzljak

 

Îngropată în datorii, echipa de fotbal Pandurii are toate şansele să aibă soarta echipelor de handbal şi baschet de la Energia care efectiv au dispărut de pe faţa pământului. Dacă în cel mai scurt timp nu se vor găsi soluţii, atunci vom avea stadion de patru stele dar fără echipă de fotbal. Nu ar fi chiar o premieră pentru că în vară vom avea şi sală de sport cochetă, dar nu vom avea echipe. La o adică e bună Sala Sporturilor şi pentru meciuri de fotbal între politicieni şi presă! Însă mare păcat, Sala Sporturilor ar fi meritat să fie inaugurată cu un meci de top, fie de handbal, fie de baschet.

 

Caz pierdut

Revenind la fotbal, Pandurii se află în corzi. Va arunca cineva prosopul din colţul ringului sau oamenii cu putere de decizie şi cu dare de mână vor reuşi să se strângă în jurul echipei şi să salveze situaţia? O întrebare de a cărui răspuns va depinde viitorul pandurilor.

Pentru moment, Narcis Răducan a găsit un artificiu prin care a scăpat de grijile salariale cu unii jucători, însă vin tare din spate datoriile ce trebuie achitate. În caz contrar se va ajunge la penalităţi, dar şi depunctări sau chiar blocarea transferurilor. Situaţia pare fără ieşire…

Comisia de Recurs a mai dat ieri un verdict împotriva pandurilor. Clubul gorjean a fost obligat să achite sumele restante către jucătorul Filip Mrzljak pe ultimele luni de zile, un proces ce a fost de fapt mai amplu. Croatul a cerut şi ruperea contractului cu echipa gorjeană, însă comisiile din Capitală i-au dat câştig de cauză doar la memoriul cu drepturile salariale. În ceea ce priveşte ruperea contractului, fotbalistul nu poate părăsi deocamdată Pandurii‚ chiar dacă la colţ sunt mai multe echipe care aşteaptă dezlegarea pandurilor.

Referitor la încetarea raporturilor contractuale, decizia a fost dată de Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor încă din 27 iulie: „Respinge capătul de cerere privind încetarea raporturilor contractuale”, se arată în comunicatul de pe 27 iulie.

Acum, pe data de 5 septembrie, a mai avut loc şi şedinţa Comisiei de recurs, acolo unde verdictul a fost acelaşi: „Obligă clubul CS Pandurii la plata drepturilor contractuale aferente perioadei aprilie – iulie 2016 şi menține celelalte dispoziții ale Hotărârii 121/27.07.2016. Definitivă și executorie pe plan intern”, se arată în comunicatul celor de la Recurs.

 

Vor achita banii

Contactat telefonic, şeful pandurilor, Narcis Răducan, a confirmat faptul că decizia Comisiei de Recurs va fi pusă în aplicare. „Dacă aşa s-a decis, asta vom face. Vom achita restanţele către Filip Mrzljak, sigur nu-l vom pierde pe Filip. El este jucătorul nostru şi aşa va rămâne în continuare”, a comentat ieri preşedintele pandurilor, Narcis Răducan.

 

Urmează alte procese

Din păcate, cei de la Pandurii mai au şi alte procese pe rol la diferite comisii. În cel mai scurt timp, circa 2-3 săptămâni vor veni verdictele şi în cazul jucătorilor care au dat clubul în judecată pentru neplată, aşa că va creşte cuantumul datoriilor către foştii jucători. Situaţia pare infernală, greu de gestionat, însă mai mult ca sigur se vor găsi soluţii pentru ca echipa să nu fie afectată.

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul