Comisie de anchetă după scandalul făcut de Bucurescu. Capotă: „Studiem și imaginile surprinse de camerele video”

de LM 0


„O lipsă de dialog din partea cadrelor medicale” – așa numește Cosmin Popescu ceea ce i s-a întâmplat primarului Sorin Bucurescu, sâmbătă seară, la Unitatea de Primiri Urgențe din Târgu Jiu. Edilul a ajuns cu fiica de 20 de ani la spital, tânăra acuzând dureri mari de cap. A stat ore în șir pe hol fără să i se spună un diagnostic. Când un asistent medical i-a transmis că nu există ambulanță, care să-i transporte fata la Neurologie, a explodat. Cei de la spital au chemat jandarmii care l-au legitimat pe primarul din Slivilești.

Speriat, Sorin Bucurescu a ajuns, sâmbătă seară, cu fiica la UPU. Edilul ne-a explicat că i s-a părut normal să se comporte ca orice cetățean, așa că n-a dat telefoane nici la conducerea Spitalului Județean, nici la șefii de la partid. „Cred că nu pleacă nimeni de drag de acasă ca să ajungă la Urgențe. Am fost foarte nemulțumit de faptul că nici măcar nu mi s-au dat explicații cu privire la fata mea cu toate că le-am spus că făcuse un tomograf la Spitalul din Timișoara, că are o sinuzită cronică, dânșii au fost foarte revoltați că nu am avut filmul la mine, acesta fiina la Timișoara. De acolo a pornit toată discuția, am stat la secția de primiri urgențe de la ora 8 și 20 până la 1 și ceva noaptea. Nu am sunat nici pe președintele CJ, nici pe manager pentru că am considerat că este normal ca fiecărui cetățean să-i fie acordat primul ajutor întrucât eram într-o unitate spitalicească”, a povestit Bucurescu.

Bucurescu a luat foc când, după două ore, cei de la UPU i-au spus că situația fiicei e gravă și c-ar trebui trimisă în altă parte dar nu există salvare. Spre surprinderea edilului, medicii au sunat la poliție pentru a-l reclama. „Am rămas foarte surprins, când am cerut explicații cadrelor medicale, primul lucru pe care l-au făcut a fost să sune Jadarmeria. Atât Jandarmeria cât și Poliția și-au făcut datoria, au venit în 3 minute, oameni care au înțeles situația, au văzut că nu am fost deloc recalcitrant și nu ceream nimic altceva decât să mi se spună diagnosticul copilului meu, de aceea nu am fost sancționat nici de Jandarmerie, nici de Poliție. Orice nelămurire aveam, asistentul de acolo nu-mi spunea că nu are salvare să trimită fata în altă parte și să sune la Poliție. După 2 ore de stat, mi-au spus că fata trebuie să fie trimisă în altă parte, nu au spus unde, dar că nu au salvare. Am așteptat o oră, din nou fata era în sala de primiri urgențe și nu era trimisă niciunde”, a continuat Bucurescu.

În disperare de cauză, temându-se ca fiica lui să nu fie o a doua Raluca Tulip- tânăra internată cu o amigdalită și ieșită moartă din spital – edilul din Slivilești a amenințat că va chema presa. Abia atunci a apărut o ambulanță. „După ce au auzit că vorbesc cu cineva de la presă, în maxim 10 minute a apărut Salvarea și fata a fost dusă la altă unitate spitalicească. Am rămas foarte dezamăgit, nu aș fi vrut să aibă loc acele discuții, să se facă atâta tam-tam, să vină și 5 echipaje de Poliție, 2 de la Jandarmerie, nu trebuia să se ajungă acolo. Dânșii erau în timpul serviciului. Acum mi-am dat seama că și acea fată de 20 de ani din localitate de a murit și alții care spun că sunt plimbați cu salvarea dintr-o parte într-alta, că sunt ignorați, acei oameni au perfectă dreptate”. Mi-a fost teamă după cazul Tulic, de la nas la cap nu e distanță mare, cu acel puroi pietrificat, pe fată a durut-o încontinuu capul, a încheiat Bucurescu.

Managerul interimar al SJU Târgu Jiu, Gigel Capotă, spune că la UPU cadrele medicale sunt foarte bine pregătite și că nu va trage nicio concluzie până nu se va finaliza ancheta. Vor fi studiate și imaginile surprinse de camerele video. „Până când comisia nu va veni cu o cercetare bine pusă la punct, eu nu pot să trag concluzii acum că e sau nu cineva vinovat. La Urgențe avem oameni foarte competenți, se prezintă pacienți cu diferite patologii și dânșii decid urgența, pe diferite grade. Sunt convins că comisia va analiza cu strictă atenție, vom verifica inclusiv pe camerele video ce s-a întâmplat. O să fie verificate și toate documentele. Și eu sunt foarte nedumerit de această afirmație (n.r. că a așteptat 3 ore până să verifice cineva fata) apărută în presă, un timp atât de mare, dar nu pot lua acum o decizie”, a spus Capotă.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a comentat, luni, pe scurt, că a fost o lipsă de dialog din partea cadrelor medicale. Șeful de la județ așteaptă concluziile comisiei de anchetă. „Dacă cadrele medicale explicau mai pe îndelete aparținătorilor pacientului cred că nu se ajungea până la acea discuție. Conducerea spitalului va da toate detaliile după ce această comisie va analiza tot ce s-a întâmplat în acea seară. E din nou o pată pentru Spitalul de Urgență, din păcate”, a declarat și Cosmin Popescu.

Consilierul județean Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj, ne-a informat că a fost constituită o comisie care să investigheze ceea ce s-a întâmplat, sâmbătă seară, la Unitatea Primiri Urgențe.

Distribuie articolul