Coloana Infinitului, vandalizată sub nasul polițiștilor locali

de LM 0

  • Părinții copilului care a scrijelit Coloana, contrariați de amendă

  • Vandalizarea operelor lui Brâncuși, încurajată de autoritățile locale care se fac că plouă

O fetiță de 12 ani a reușit să vandalizeze Coloana Infinitului de la Târgu Jiu, chiar sub ochii polițiștilor locali care ar fi trebuit să prevină astfel de fapte. Copilul a scrijelit pe opera lui Brâncuși inițialele ei și ale unei prietene, ziua în amiaza mare, cu polițiștii de față. Aceștia i-au amendat pe părinții fetei cu 500 de lei, un alt lucru de neînțeles, în condițiile în care legislația din domeniul protecției patrimoniului național prevede pedepse mult mai aspre în astfel de cazuri.

Poliția Locală își recunoaște ineficiența

Reprezentanții Poliției Locale Târgu Jiu au declarat pentru TV SUD că angajații instituției erau la numai cinci metri de Coloană atunci când s-a petrecut fapta. Aceștia nu au reușit să prevină actul de vandalism, dar au amendat-o pe mama minorei cu 500 de lei. Aceasta s-a declarat nemulțumită de faptul că în zonă nu există niciun panou care să interzică asemenea gesturi.

 

Operele lui Brâncuși, agresate de cetățeni

Nu este o noutate faptul că operele lui Brâncuși sunt mereu agresate de cetățeni. Cei care comit astfel de fapte sunt încurajați și de lipsa de reacție a autorităților locale. Polițiștii locali, care ar fi trebuit să protejeze ansamblul de la Târgu Jiu, i-au lăsat pe oameni să se cațere pe Masa Tăcerii și pe scaunele de pe Aleea Scaunelor, în Poarta Sărutului s-au găsit inclusiv cuie înfipte în piatră, iar Coloana a fost nu de puține ori scrijelită de tot felul de indivizi.

Distribuie articolul