Clienții unui local din Târgu-Jiu s-au transformat în poeți

de LM 0

cafea

Au recitat câteva versuri sau au creat pe loc câteva rime și au primit, în schimb, o cafea. Aceasta a fost oferta unui cafe-bar din centrul municipiului Târgu-Jiu de Ziua Internațională a Poeziei, care a fost sărbătorită luni în toată lumea.

 

„A fost odată ca-n povești/A fost ca niciodată,/ Din rude mari împărătești,/ O prea frumoasă fată“. Pentru prima strofă din „Luceafărul“, două cliente, Camelia și Mioara Burdulea, s-au ales cu cafele „din partea casei“. Ospătarii le-au pus la dispoziție clienților hârtii și creioane pentru a-și scrie creațiile.

Gheorghe Enăștescu, șeful Fanfarei „Armonia“, a compus și el câteva versuri pentru o cafea: „Pe strada Sfântul Spiridon / S-a răsturnat un car cu fân De ce mi-ai spus că mă iubești / Când tu erai din Giurgiu“.

cafea1

Poezie despre legea antifumat

Liviu a scris o poezie despre ce îl macină în aceste zile, și anume Legea antifumat: „Aho, aho, copii și frați, / Stați puțin, nu mai fumați / Și cuvântul îmi ascultați./ Mâine legea se înnoiește / Cine trage în piept plătește“.

cafea-3

Cafea suficientă

Adrian, ospătar la cafe bar, a spus că există cafea suficientă pentru toți clienții poeți: „Au început de dimineață să recite poezii și să sperăm că vor veni să profite de oferta noastră. Avem suficientă cafea. Mulți caută pe internet cu telefonul și le recită. E mai greu să le creeze singuri“.

ALIN PETRE

Distribuie articolul