CJ Gorj a preluat drumul Ploștina – Miculești. Îl va preda CE Oltenia pentru modernizare

de LM 0


Drumul dintre Ploștina și Miculești va fi modernizat, anul acesta, de Complexul Energetic Oltenia, în condițiile în care, cu 12 ani în urmă, fosta Societate Națională a Lignitului a mai cheltuit o dată bani pentru asfaltare.

Fondurile alocate atunci de SNLO au fost irosite iar un proces penal a stabilit că mai mulți foști șefi din mineritul motrean sunt vinovați pentru starea proastă a drumului, în toată această perioadă. Justiția a stabilit un prejudiciu de circa un milion de lei și a dispus condamnări cu suspendare pentru inculpații trimiși în judecată.

Lucrările de modernizare vor fi efectuate, anul acesta, de o asociere de firme în frunte cu Ydail, societatea omului de afaceri din Turceni Ion Iordache.

Consiliul Județean Gorj a preluat, joi, în administrare, tronsonul de drum Miculești și Ploștina, pentru a-l preda Complexului Oltenia. Președintele Cosmin Popescu a precizat că, după realizarea acestor demersuri, vor putea fi eliberate mult mai ușor certificatul de urbanism și autorizația de construcție pentru ca, din primăvară, să poată începe asfaltarea propriu-zisă a drumului.

Distribuie articolul