Ciurel s-a întâlnit cu Leiders în urmă cu doi ani

de LM 0

leiders

Fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a recunoscut faptul că îl cunoaşte mai de mult pe şeful Direcţiei Strategie Dezvoltare, Klaus Leiders. Acesta a fost numit recent în Directoratul CEO. Ciurel susţine că s-a întâlnit cu Leiders în urmă cu doi ani.

 

„Nu limba română e problema”

„Nu cred ca Herr Klaus de la CEO nu știe românește. Acum doi ani când l-am întâlnit spunea la fel, că înțelege tot, că vorbește nițeluș, și curând-curând, în trei-patru luni, o să-si dea drumul.  Cum naiba după doi ani, locuind în România, cu nevasta româncă acasă, tot nu poate fără translator. Nu poate fi chiar total stupid! Până la urmă poate nici nu contează. Ciubotărică, cel care se declara absolvent de ASE, și-a luat, când a venit, consilier. Nimeni nu a remarcat că nu și-a luat un inginer, sau un jurist, cum era normal. Adică în afara ariei sale de cunoaștere. Și-a luat un economist ca și el, pe Pităroiu. Asta pentru că era complet pe dinafară, cineva trebuia să-i traducă din română în română. La fel e și cu Herr Klaus. Nu limba română e problema, ci faptul că s-ar putea să nu știe ce e aia minerit de carieră, excavator, haldă, indice intensiv, transportor. Cât despre energie, acolo cel puțin a recunoscut că e paralel. Necunoașterea limbii e un fel de scut de protecție, până încearcă să înțeleagă și el cu ce se ocupă. Ar trebui ca pe doamna pe care o poartă după el ca translator să o plătească din propriul buzunar, și nu din buzunarul CEO. De fapt ar trebui, dacă ar avea bun simț, să plece. Dacă te uiți în CV cu atenție constați că nu există cuvântul „coal”, cărbune. Herr Klaus a scotocit pe sub pământ după granit, pietriș, aur, bazalt, calcar, talc, numai după cărbune nu. La ce dracului să te duci în Coreea de Nord sa faci minerit când Germania e plină de cariere? Plătește Kim Jong IL mai bine? Ca şi la Ciubotărică, la fel ca la Băiețașul de la Comercial, locurile de muncă anterioare nu pot fi verificate. Nici nu s-a obosit nimeni, firma de recrutare poate doar dacă le ia jumate din salariu, ar putea avea o explicație pentru Herr, Ciubotărică și Bălăcescu. Față de CV-ul de acum doi ani diferența e că în acesta nu mai apare Australia. Întâmplător, spunea că a lucrat într-un loc pe care-l știam bine. Probabil nici nu călcase”, a declarat Ciurel pe blogul personal.

 

Probleme cu organele de anchetă?

Ciurel se teme ca nu cumva actualul şef al Direcţiei Dezvoltare să nu fie atras în diferite jocuri care vor genera probleme penale: „Sunt curios în ce limbă va da declarația în fața procurorilor. Pentru că există două variante. Să procedeze ca şi neamțul celălalt din directorat, Bălăcescu, care nu votează absolut nimic de frica DNA, pentru că nu înțelege. A doua, să se lase încălecat de șmecherii unși cu toate alifiile, dar buni cunoscători ai treburilor din minerit, care-i vor băga la semnat toate tunurile de la care au fost opriți in 2012”, spune Ciurel.

 

Leiders a luat o decizie de politician

Leiders ar fi bine intenţionat, în opinia lui Ciurel, dar poate că nu ştie în ce s-a băgat la CEO: „Ar fi excelent dacă cineva i-ar traduce toate astea lui Herr Klaus. La urma urmei poate că omul e bine intenționat, dar nu știe în ce s-a băgat. Însă prima decizie de management luată de neamț a fost catastrofală. Mă refer la cota de cărbune. După o lună iulie așa-și-așa, din păcate august iese prost. Mult vânt, prețuri mici in piață, actul managerial în continuare blocat de diferite feluri de imbecili. Situația este cu mult mai disperată decât in 2013. Atunci Directoratul și-a asumat o decizie dură, care a salvat însa situația: trei zile concediu fără plată şi fără cota de cărbune. Greve, jos Ciurel, jos Ponta! Dar așa am rezistat. Azi situația e cu mult mai gravă. Aproape nimic în conturi, datorii la buget și furnizori, iar în depozite sub 650 mii de tone cărbune,îin loc de 1,2 milioane, cât aveam atunci. Cea mai proastă situație din istoria lunilor august, practic chiar de-ar avea contracte CEO n-ar putea funcționa, iar iarna e compromisă. (Atunci e perioada când poți recupera). Iar Klaus, deși spune că n-ar trebui, votează să se dea cota de cărbune sau bani. O decizie complet greșită, un lux pe care CEO nu și-l poate permite azi, care o să-i coste mult, inclusiv în analiza băncilor finanțatoare. O decizie de politician, și nu de profesionist” , mai spune Ciurel.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul