Ciurel îi consideră „analfabeţi profesional” pe directorii lui Ciobotărică

de LM 0

Untitled-1

Fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, îi consideră analfabeţi profesional pe directorii aduşi în Complexul Energetic Oltenia de Laurenţiu Ciobotărică sau de Consiliul de Supraveghere. Ciurel susţine că tinerii şefi nu au niciun fel de experienţă care să îi recomande pentru posturile de directori la o companie energetică.

 

„Habarnişti culeşi de pe străzi”

„Directoratul e schimbat în decembrie 2015 pentru rezultatele din 2014, după un an excepțional, cel mai bun din istoria companiei, când produsese cu 30% mai mult ca în anii dinainte. În miezul iernii! E totuși vorba de un producător de energie pe cărbune…  Rapid sunt aduși în Consiliul de Supraveghere şi Directorat o turmă de habarniști culeși de pe străzi, (unii fără serviciu, alții funcționari obscuri prin firmulițe minuscule) oengişti cu studii de istorie, filozofie, un talmeș-balmeș de Soroș-Cioloș, biografii incerte. Băieții schimbă politica de vânzări, pentru că ăia dinainte nu știau, nu-i așa, să vândă. O schimbă în sensul că nu mai vând nimic, pentru ca ar fi sub cost! Despre cheltuieli fixe, variabile, habar nu au. Băieții sunt pur si simplu analfabeți profesional”, scrie Ciurel, pe blogul său.

 

„Cronica unei morţi anunţate”

Fostul manager continuă şi acuză că se doreşte punerea pe butuci a CE Oltenia: „Ministrul Energiei (?), fără sa-l întrebe cineva, se trezește vorbind (pe facebook, of course), că s-a ales praful, compania o duce greu, trebuie restructurări, că s-a furat, s-a devalizat… (in timp ce ăia de-au furat sunt promovați la greu). Reacția băncilor după anunțul junelui: retragerea liniilor de credit. Adică ceva de genul: cronica unei morți anunțate. Operațiunea se va finaliza în partea a doua a acestui an. Un procent semnificativ din piața de energie a țării se va elibera. Vom vedea în favoarea cui. Putem să speculăm (doar?) pe marginea celor relatate mai sus, cum că niște inși informați despre trendurile piețelor, despre dorințele de expansiune ale unor companii (contactele fiind vechi, venind din zona regenerabilelor) și poate despre generozitatea acestor companii, pun umărul ca să facă pârtie domnilor generoși, ca la matrimoniale… Apropo, știți că în România, o țară  care se consumă 7.000 MW putere şi mai poate exporta 2000 MW, s-au dat aprobări pentru instalarea a 33.000 de MW în regenerabile? Putem face exerciții, doar așa, de dragul aritmeticii, înmulțind cu 10.000 de euro, sau cu 100.000, pentru fiecare MW instalat, ca să vedem despre ce este vorba. Soarta a 15.000 de salariați? (de fapt cu mult mai mult). Pagube colaterale! Liderii de sindicat şi-au luat tainul, așa că in partea aceea e liniște”, scrie Ciurel, pe blogul său.

CRISTI POPESCU

Distribuie articolul