Ciurel face publice informaţii explozive

de LM 0

ciurel-laurentiu-2

Fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, dă publicităţii informaţii explozive legate de modul în care au fost cheltuiţi banii companiei la Clubul de fotbal Pandurii Târgu-Jiu, în perioada în care a fost condus de către sindicalistul Marin Condescu. Ciurel vorbeşte pe blogul său despre investiţiile pe banii clubului realizate în ferma de la Baniu, dar şi de modul în care erau plătiţi jucători la Pandurii, dar fără să prindă echipa vreodată, dar şi despre deplasările organizate pe banii clubului în străinătate.

 

„Clubul a furat Statul cu zeci de miliarde”

„Lucrurile sunt cunoscute de ani, dar Poliția, Procuratura, nu văd. Sutele de bilete de concediu oferite gratis tuturor organelor din județ, din cota minerilor, ani de zile, plus multe altele, au un cuvânt greu acum. Știe toata lumea întrebarea «n-ai pe cineva la sindicat?» dacă voiai să pleci aproape gratis în Antalia. După cum nimeni n-a văzut cum a plecat maestrul Grigoraș, fostul antrenor. «Domnule Director, mi-era frică. Aveam o grămadă de jucători, plătiți cu multe mii de euro, în echipă, pe care nu i-am văzut niciodată». După cum nimeni n-a văzut, decât în 2013, că între 2009 şi 2013, Clubul a furat Statul cu zeci de miliarde, pe care acum le dă înapoi, eșalonat pe zece ani. Vorba vine, Clubul”, potrivit lui Ciurel.

pandurii

11 milioane de euro, cheltuiţi într-un an!

Conform fostului director, Clubul Pandurii a cheltuit în anul 2012 nu mai puţin de 11 milioane de euro: „După cum nimeni n-a văzut că în 2012, când am ieșit vicecampioni, s-au cheltuit 11 (unsprezece) milioane de euro. Pentru niște amărâte de capre? Randamentul acestui «transfer» de bani de la Club spre capre este sub 1%. Adică din club se deturnau 100, iar unul era băgat direct în afacere. Restul? Cu restul se cumpăra Bunăvoința Persoanelor Importante: «organe», șefii județului, politicieni, miniștri și mai ales PRESA. Cantonamente în Antalia cu amante, vacanțe în străinătate, achiziții de terenuri, case. Clubul plătea. O gașcă de bețivi erau tot felul de Directori sportivi, cu salarii mai mari ca directorii de cariere. Cât a jucat în Grupe, (și a jucat extraordinar), echipa a fost însoțită, pe banii clubului, de două ori în Portugalia, odată în Florența, odată în Lituania, odată la Tel-Aviv de un avion întreg de viitoare pile, amante, „fete”,  băieți buni de toate felurile. Zbor, casă, masă, vizite. 150 mii de euro fiecare excursie. De la CEO. Am anexat componenţa delegației Tel-Aviv, trei sferturi neavând nicio treabă în afară de a crea posibilitatea de a li se bate cândva obrazul: «ți-am dat, acum e rândul tău». Singurii mineri sau energeticieni au fost trimiși de Directorat. Pandurii au retrogradat de două ori cu buget de patru milioane de euro (cât cel de azi), dar acest sistem-caracatiță a funcționat, permițându-i lui Condescu să apară salvator, nu gropar. Azi, peste tot, în lumea sportului sau la ministere se vorbește de hoțiile de la Club, motiv pentru care nu merităm să avem echipă. Faptul că nu se mai fură un cent, că am ajuns pe primele locuri cu buget jumătate din al lui Condescu, că este posibilă chiar autofinanțare, dacă intrăm în grupe, iarăși nu contează”, mai menţionează Ciurel.

 

Cine pune mâna pe milioanele de euro?

Ciurel se mai întreabă cine va pune mâna pe milioanele de euro de la Pandurii şi pe acţiunile clubului. Afacerea este de câteva milioane de euro. „Dacă s-ar clasa pe locul 3, Pandurii ar putea fi la un meci distanță de intrarea în grupă, adică de vreo patru milioane de euro. A început deci să miroase a bani! De partea granzilor din București a intrat brutal, cu câteva etape înainte de final, Ministrul Energiei, Grigorescu. Lumea spune că este un apropiat al lui Buzăianu-Energy Holding, făcând legături între apariția acestuia pe piață și perioada când tatăl său era Secretar de Stat la Energie. Cert este că la câteva săptămâni după ce Clubul primește lovitura de la Ministru, Condescu transmite că el are soluție, pe Buzăianu, care vrea să vină sponsor. A mai fost cu câțiva ani în urmă, când pentru un milion de euro sponsorizare, lua de la termo energie cu preț de hidro. Milioanele de euro care vin de la UEFA i-au băgat în boli pe toți. Planul de revenire al lui Condescu președinte de club a eșuat datorită unui singur om: Preşedintele Consiliului Județean. Sesizând năuceala continuă a Directorului CEO, pe care nici măcar cei ce l-au adus nu-l mai suportă, pe punctul de a fi schimbat, Condescu se oferă a-i fi singurul aliat, în urma unor întâlniri. Tot în acest fel, în urma unei întâlniri de taină la Mănăstirea Dealu Mare, unde spre a se pune bine cu Autoritatea Supremă, Pandurii au forat și-acolo un puț, Nea Marin C.(apră), precum voievozii, făcu planul de invazie a Bucureștiului pentru a-l apăra pe actualul său aliat, directorul CE Oltenia. Mariajul s-a consumat înainte însă, aici îl puse doar pe acesta să jure credință veșnică in altar, cu doi locotenenți martori. (unul din Motru, altul din Peșteana)”.

 

Pactul lui Condescu…

„Păcat de cei câțiva băieți care-și umplu tălpile de bășici mergând pe jos la București convinși fiind că salvează mineritul. Unii dintre ei merg ușor până la Moscova, dacă e cazul, fiind chiar siguri că e ideea lor. Între timp, cei cărora profită de asta îi așteaptă la Marriott, umplându-și timpul cu o saună finlandeză. Așa a fost și acum 20 de ani. Numai că în loc de Pactul de la Cozia, acuma-i Pactul de la Borăscu. Pactul a fost așa: Eu îi sperii pe ăștia că aduc zece mii de mineri pe jos în București dacă te schimbă, tu mă pui pe mine înapoi la Club. Numai că în loc de zece mii, cu greu adună zece. Unul nu mai poate aduna mineri, celălalt megawați”, mai spune Ciurel.

CRISTI POPESCU

Distribuie articolul