Ciurel: Avertizorul de integritate al Ministerului Energiei trebuie sesizat în ceea ce-l priveşte tocmai pe ministrul Energiei

de LM 0

grigorescu

Fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, este de părere că Avertizorul de integritate al Ministerului Energiei trebuie sesizat chiar în legătură cu ministrul Victor Grigorescu, şeful instituţiei. Grigorescu este acuzat de presa centrală că de doi ani încoace primește bani de la o companie din insulele britanice Turks&Caicos. În prima declarație de avere depusă la intrarea în mandat, demnitarul a ascuns proveniența banilor. De precizat că Ministerul Energiei pune la dispoziția celor care au cunoștință despre fapte de corupție din interiorul sistemului sau al companiilor aflate sub autoritatea ministerului, la care statul este acționar majoritar, un instrument prin care să le semnaleze, sub protecția anonimatului. Identitatea furnizorului de informații prin intermediul „avertizorului de integritate” rămâne confidențială atâta timp cât acesta își dorește.

„Domnule Ministru, am aflat din ziar că cineva din Minister primește 10.000 (zece mii!) de euro pe lună dintr-un offshore din Caraibe, insulele Turks. Aoleu, e vorba chiar de dv.! Insula are cam 30 de kilometri pătrați, cam cât o carieră de cărbune. Într-o cutie poștală de pe insulă sunt cinci firme care fac afaceri cu produse petroliere în România. Una trimite 550.000 de RON anual dlui. ministru. «Dracu’ o să ne caute aici!», s-or fi gândit. Tatăl domnului Ministru a fost un distins petrolist, dar şi Ministru secretar se stat la Ministerul Economiei, pe sectorul petrol si gaze”, potrivit lui Laurenţiu Ciurel.

CRISTI POPESCU

Distribuie articolul