Ciurel a câştigat procesul cu administraţia CEO

de LM 0

ciurel-laurentiu-1

Fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a câştigat în primă instanţă procesul cu firma care l-a concediat. Este vorba de Complexul Energetic Oltenia, reprezentat prin Consiliul de Supraveghere. Tribunalul Gorj a admis în parte acţiunea lui Ciurel, revocat din funcţie pe 4 decembrie 2015 şi a dispus ca angajatorul să folosească procedura legală, care vizează notificarea scrisă prealabilă, înainte de revocare. Totodată, s-a constatat nulitatea absolută a hotărârilor Consiliului de Supraveghere care îl vizau pe Ciurel. Decizia poate fi atacată însă cu apel.

Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii, invocată de pârâtă. Admite în parte acţiunea, aşa cum a fost precizată. Constată nulitatea absolută a Hotărârilor nr.35 şi 36 din 4.12.2015 ale Consiliului de Supraveghere al Societăţii Complexului Energetic Oltenia SA pentru lipsa notificării scrise prealabile. Obligă Societatea Complexul Energetic Oltenia SA la emiterea notificării prevăzută la art.9.1.3 din Contractul de mandat nr.246/28.02.2013 în condiţiile de comunicare prevăzute de lege. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată – în cuantum de 1700 lei – reprezentând onorariu avocat. Cu apel”, potrivit magistraţilor Tribunalului Gorj.

Ciurel a fost revocat din funcţie imputându-i-se neîndeplinirea indicatorilor de performanţă. El spune că e doar „o victorie de etapă”, Curtea de Apel Craiova urmând să dea verdictul final. Speră însă ca CEO să mai existe până când va primi o sentinţă definitivă în această cauză.

CRISTI POPESCU

Distribuie articolul