Circulația pe sub pasarela din Târgu Jiu, BLOCATĂ! Au pus barieră, iar pietonii sunt revoltați! VEZI FOTO!

de LM 0

Conducerea CFR din Târgu-Jiu a luat decizia de a restricționa accesul pietonilor peste calea ferată de sub pasarela din Târgu-Jiu. Pe aici trec zilnic zeci de persoane, majoritatea fiind elevi care studiază la Colegiul Național Virgil Madgearu sau persoane care locuiesc în zona Parcului Colanei Infinite. Conducerea CFR Călători a luat decizia de a interzice trecerea persoanelor peste calea ferată fără consultarea primăriei pe motiv că nu există un loc special amenajat pentru a trece pietoni. Aceștia susțin că soluția ar fi montarea unei bariere pentru a împiedica eventualele incidente.

Gardul de fier a fost amenajat sub pasarela din Târgu Jiu, cu scopul de a împiedica accesul pietonilor. Autorităţile locale spun că lucrarea a fost realizată, ilegal, de Căile Ferate Române. Unii pietoni ignoră obstacolul şi sar gardul pentru a trece dintr-o parte în alta.

Gardul a fost realizat marţi, 4 septembrie, şi este din ţevi solide din fier, sudate. Primarul Marcel Romanescu spune că CFR a construit ilegal gardul.

„Am trimis Poliţia Locală să ia măsurile necesare. Gardul nu este făcut de noi, ci de cei de la CFR. Nu am vorbit cu ei, la CFR, la Gorj, nici nu ştii cu cine să iei legătura. Am verificat, nu au autorizaţie de construcţie. Din ceea ce am discutat cu doamna Pasăre de la Urbanism, este nevoie de autorizaţie de construcţie. Chiar dacă este în zona căii ferate, este nevoie de autorizaţie de construcţie”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Distribuie articolul