Ciobotărică scapă de dosarul de abuz în serviciu

de LM 0

Fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, actual director financiar, va scăpa de dosarul penal de abuz în serviciu, în urma modificării Codului Penal. Este vorba chiar de infracţiunea de abuz în serviciu pentru care a fost trimis în judecată Ciobotărică, în dosarul „Bani pentru Medinţu”. Principala modificare a Codului Penal la infracţiunea de abuz în serviciu este stabilirea unui prejudiciu minim de la care făptuitorul poate fi acuzat. Este vorba de pragul de 200.000 de lei. Ori în dosarul în care este judecat Ciobotărică şi alţi doi şefi din companie prejudiciul este de sub 160.000 de lei cu tot cu taxe.

 

Judecaţi la Tribunalul Gorj

Procurorii DNA Craiova l-au trimis în judecată pe Laurențiu Ciobotărică, director general executiv al SC Complexul Energetic Oltenia (CEO) SA Târgu Jiu, pentru abuz în serviciu, alături de Daniel Antonie, director Divizia Minieră, și Dorina Jianu, director Legislație și Guvernanță Corporativă, acuzată de complicitate la abuz în serviciu. Şi cei doi vor scăpa de acuzaţii, alături de Ciobotărică. Cei trei s-au implicat în acordarea unei compensaţii financiare lui Aurel Medinţu, şeful Diviziei Energetice, pentru ca acesta să plece din companie. „Cei trei inculpați au avut reprezentarea faptului că în atribuțiile Directoratului SC CEO SA nu intră aprobarea și plata vreunui gen de remunerație, această competență aparținând altui organism din cadrul societății respective”, potrivit DNA.

 

Revine la şefia CEO?

Este de amintit că Laurenţiu Ciobotărică a fost înlocuit din funcţia de şef al companiei, din cauza dosarului penal. Ciobotărică ar putea solicita acum revenirea pe vechea funcţie, având în vedere varianta în care va scăpa de dosar. În total, la cele cinci parchete din judeţul Gorj se află în instrumentare 515 dosare care vizează comiterea infracţiunii de abuz în serviciu.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul