Ciobotărică a trecut testul la Ministerul Energiei

de LM 0

ciobo

Managerul interimar al CE Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, a luat în serios avertismentele date de şefii Ministerului Energiei şi s-a prezentat cu temele făcute la şedinţa de joi a Comitetului pentru minerit. Înainte de şedinţa decisivă cu reprezentanţii Ministerului Energiei, şefii CE Oltenia s-au întâlnit miercuri, 27 aprilie, cu sindicatele la sediul companiei pentru a le prezenta planul de măsuri pentru salvarea companiei. Acesta prevede disponibilizarea a 5000 de oameni, până în 2020.

 

Îl susţin pe Ciobotărică

Apreciez munca depusă de conducerea Complexului Energetic Oltenia în încercarea de a construi o strategie coerenta de redresare. Laurențiu Ciobotorică și întreaga echipă vor beneficia de încredere de fiecare dată când avem date corecte și muncite pe baza cărora să se construiască un viitor stabil și profitabil pentru CEO. Suntem conștienți de presiunile permanente la care e supusă echipa de conducere și așteptăm din partea factorilor de decizie echilibru și rezistență în fața acestor situații”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Energiei, Corina Popescu.

 

Măsurile lui Ciobotărică

Materialul prezentat de membrii grupului de lucru Lignit în Comitetul de Coordonare pentru activitatea minieră constituie o imagine aproape completă a sectorului lignit și prefigurează o perspectivă de dezvoltare până în 2030. Au fost prezentate evoluțiile prețului de vânzare a costurilor de producție, evoluțiile producției de cărbune, evoluțiile personalului și o analiză diagnostic a activiții miniere. Obiectivul general susținut de membrii grupului Lignit este asigurarea necesarului de combustibil în proporție de 100% pentru dezvoltarea durabilă a Complexului Energetic Oltenia. Potrivit planului prezentat în Comitetul de coordonare pentru activitatea minieră, evoluția costului de producție a energiei până în 2030 înregistrează o tendință de scădere, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Energiei.

Măsurile de eficientizare propuse de membrii grupului de lucru Lignit se axează pe: concentrarea activității în perimetrele miniere cu potențial de eficiență maximă; închiderea activităților neviabile; scoaterea din funcțiune a utilajelor miniere cu performanțe scăzute; redistribuirea și redimensionarea personalului în cadrul activității miniere.

 

Planul de concedieri, aprobat

Consiliul de Supraveghere a aprobat deja Planul de eficientizare, reorganizare şi restructurare a companiei pentru perioada 2016-2020, dar şi Planul de disponibilizări pentru perioada 2016-2017. În acest an sunt programaţi să fie disponibilizaţi 2.000 de angajaţi, din care 1.067 persoane pensionabile până la 31 decembrie 2019. CE Oltenia are în prezent  15.168 salariaţi. Începând cu luna iulie, va deveni operaţională o nouă organigramă la CE Oltenia, care prevede că 20% din posturile de conducere vor dispărea, adică aproximativ 100 de oameni.

CRISTI POPESCU

Distribuie articolul