Cinematograful ”Sergiu Nicolaescu” ar putea trece în patrimoniul primăriei

de Admin 0

Cinematograful ”Sergiu Nicolaescu” ar putea ajunge în patrimoniul Unitații Administrativ Teritoriale Târgu Jiu, dacă un proiect de hotărâre de consiliu local ar fi votat la viitoarea ședință. Proiectul a fost inițiat de consilierii PNL care și-au motivat intenția prin faptul că cinematograful, care se confruntă cu mari probleme financiare, ar putea deveni o sală adecvată pentru evenimentele cultural-artistice ce se desfășoară în municipiu.

Momentan astfel de evenimente sunt organizate în restaurantul omului de afaceri Călin Lemnaru, local destinat în special nunților si botezurilor. Sala în care funcționează cinematograful a fost renovată și dotată la cele mai înalte standarde și ar putea prezenta în continuare proiecții, dar și alte evenimente culturale.

Cinematograful se află acum în domeniul public al statului si este administrat de R.A.D.E.F. Româniafilm R.A. și se confruntă cu mari probleme financiare. Anul trecut, administratorul a decis să închirieze sala pentru alte evenimente.

 

Nu se închide cinematograful!

„Prin respectiva inițiativă se solicită transferarea imobilului cinematografului „Sergiu Nicolaescu” din Tg-Jiu, din domeniul public al statului, în domeniul public al municipiului Tg-Jiu, pentru ca în respectivul imobil să se poată desfășura și alt gen de evenimente cultural-artistice, pe lângă cele cinematografice. În proiectul de hotărâre nu se face referire la schimbarea destinației, sau mai mult, la ”desființarea” sau ”închiderea” cinematografului. Consilierii PNL Tg-Jiu NU SOLICITĂ DESFIINȚAREA cinematografului, lucru care reiese din cadrul normativ invocat în preambulul proiectului de hotărâre”, se arată într-un comunicat de presă al PNL Gorj.

Distribuie articolul