Cinematograf închiriat cu ora pentru a face rost de bani

de LM 0

cinema

Este nevoie de fonduri pentru funcţionarea Cinematografului  „Sergiu Nicolaescu” din Târgu-Jiu. Instituţia închiriază sala de cinematograf (capacitate 300 locuri) în vederea organizării de întruniri politice, spectacole culturale (dans, muzică, stand-up comedy, etc.), conferinţe, seminarii, întruniri religioase, prezentări de modă, expoziţii sau alte manifestări.

cinema1

Scade numărul spectatorilor, scad încasările

Cinematograful a ajuns în situaţia de a închiria sala de 300 de locuri pentru că în ultimii ani a scăzut numărul spectatorilor. Dacă după inaugurare, numărul spectatorilor era ridicat, ulterior puţini au mai venit să urmărească filme la singurul cinematograf de stat din oraş. RomâniaFilm a investit 250.000 de euro în modernizarea sălii de cinema din Târgu-Jiu, iar cinematograful a fost botezat din „Victoria” în „Sergiu Nicolaescu”. De altfel, în luna decembrie 2012, la festivitatea de inaugurare a noului cinematograf a fost prezent premierul Victor Ponta şi regizorul Sergiu Nicolaescu, mulţumit că o sală de cinema din ţară îi poartă numele. De altfel, Sergiu Nicolaescu s-a născut la Târgu-Jiu, iar autorităţile s-au simţit datoare să schimbe numele sălii de cinema din oraş.

 

Preţul biletelor, acelaşi din 2012

Deşi preţurile la bilete sunt aceleaşi ca în 2012, spectatorii nu se înghesuie să vadă filme: „Am luat această decizie de a închiria sala pentru a face rost de fonduri. Am reuşit să o închiriem la un teatru de păpuşi şi a fost foarte bine. Este un pic o problemă legată de programul de filme şi nu o putem închiria pe mai multe zile din cauza proiecţiilor. Numărul de spectatori a scăzut mult în ultimii ani. La început a fost multă lume, dar în timp s-au îndepărtat de cinematograf. Avem filme pentru toate gusturile şi în condiţii foarte bune, cu cea mai bună tehnologie”, a declarat Paul Pecingină, coordonatorul cinematografului din oraş.

MĂDĂLINA TUDOR

Distribuie articolul