Cine va selecta membrii Consiliului de Supraveghere din CEO

de LM 0

sigla-ceo

Ministerul Energiei, prin Direcţia Generală Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie, a selectat asocierea formată din PwC şi George Butunoiu pentru a furniza asistenţa de specialitate în procesul de recrutare şi selecţie a membrilor Consiliului de Supraveghere pentru Complexul Energetic Oltenia. Selecţia se va face conform prevederilor OUG nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare. Complexul Energetic Oltenia are ca obiect de activitate producerea energiei electrice și termice pe baza de lignit și extracția și prepararea lignitului. Ministerul Energiei deţine, în numele Statului, o cotă de 77,15% din capitalul social. Ceilalţi acţionari ai societăţii sunt S.C. Fondul Proprietatea S.A., cu o cotă de 21,56% din capitalul social, Electrocentrale Grup SA cu o cotă de 0,86% din capitalul social al societăţii şi Închidere si Conservare Mine cu o cotă de 0,44% din capitalul social al societăţii.

 

Cine e aşteptat să se înscrie la selecţie

Ministerul caută candidaţi cu o experienţă profesională de minimum 10 ani şi de 5 ani în managementul întreprinderilor publice:  „Cerinţe: Persoane fizice/juridice; Studii superioare absolvite cu diploma de licenţă; Minim 10 ani experienţă profesională; Experienţî de minim 5 ani în administrarea / managementul unor întreprinderi publice sau societăţi comerciale profitabile din domeniul de activitate al societăţilor ce fac obiectul anunţului şi / sau în activitatea de administrare a unei societăţi comerciale; Cunoaşterea legislaţiei privind societăţile comerciale şi a ordonanţei corporative a întreprinderilor publice (Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată cu modificările şi completările ulterioare şi OUG nr. 109/2011, cu modificările şi completările ulterioare). Documentele necesare pentru depunerea candidaturii vor fi trimise la ceoltenia@georgebutunoiu.com. Termenul de depunere a candidaturilor este 13 mai 2016. Candidaţii declaraţi admişi la etapa de selecţie a dosarelor vor fi invitaţi la un interviu, ale cărui coordonate vor fi anunţate ulterior persoanelor vizate”, potrivit unui anunţ al Complexului Energetic Oltenia.

 

Cine face parte din CS în prezent

În momentul de faţă, din Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia fac parte următorii: Radu Cristian Eugen  – Preşedinte, Bobâlcă Cornel, Dumitru Aura Gabriela, Gheorghe Dan Valentin, Ivan Ştefan Valeriu, Popescu Elena, Roman Marius Andrei. Nu toţi sunt selectaţi în baza Ordonanţei privind guvernanţa corporativă, iar la o analiză a unora dintre CV-uri, nici nu s-ar încadra în condiţiile anunţate de către Ministerul Energiei.

CRISTI POPESCU

Distribuie articolul