Cine sunt noii şefi ai CE Oltenia

de LM 0

jujan

Ministerul Energiei a anunţat, după multe amânări, noii membri ai Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, selectaţi în baza OUG 109, de o asociaţie independentă, formată din Pricewaterhouse Coopers Tax Advisors & Accountants și George Butunoiu Group. În urma procesului de recrutare, au fost selectaţi şase membri pentru Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia: Robert Ghelasi, Cornel Bobâlcă, Dan Codescu, Florin Marin, Simona Fătu şi Constantin Jujan. Ei au sarcina să recruteze urgent un nou directorat pentru CEO.

 

Ei sunt noii supraveghetori!

După o experienţă de 17 ani în sistemul bancar, Robert Ghelasi s-a alăturat casei de investiţii Capital Partners, în funcţia de director al departamentului de energie. Între 2012 şi 2014, Ghelasi a fost director la Tinmar-Ind, cel mai mare trader privat de energie, un client fidel al CE Oltenia.

Cornel Bobâlcă, consilier juridic în cadrul Ministerului Energiei, a fost menţinut în CS-ul de la CE Oltenia. Dan Codescu este expert în cadrul Ministerului Energiei, iar despre Florin Marin se ştie că a fost câteva luni în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica.

Simona Fătu a fost vicepreşedinte al Volksbank, iar în prezent este membru în Consiliul de Administraţie al SALROM.

Constantin Jujan   a condus Compania Naţională a Huilei în perioada 2009-2012 şi a fost director general al Complexului Energetic Hunedoara, pentru câteva luni, în 2015, când şi-a dat demisia, după ce Ministerul Finanţelor a blocat ajutorul de stat pentru compania energetică. Jujan a anunţat zilele trecute că doreşte să se înscrie în PMP, luând decizia în urma unei întâlniri cu Traian Băsescu.

Cătălin Mihai Nichifor, reprezentantul Fondului Proprietatea, este cel de-al şaptelea membru al Consiliului de Supraveghere al CEO.

 

Trebuie să recruteze urgent un Directorat

Noii membri ai Consiliului de Supraveghere trebuie să recruteze, urgent, un Directorat definitiv la CE Oltenia, a anunţat ministrul Victor Grigorescu. „Persoanele selectate pentru a face parte din Consiliul de Supraveghere al C. E. Oltenia au sarcina de a recruta urgent un Directorat definitiv, care să continue  implementarea  planului de eficientizare a companiei. În lunile următoare, Consiliul de Supraveghere va trebui să prezinte un plan de dezvoltare pe termen scurt şi mediu, care să traseze direcţiile clare privind planul de investiţii, modernizarea grupurilor energetice proprii sau retehnologizarea carierelor de minerit. Mă aştept ca acest Consiliu de Supraveghere să ţină compania departe de ingerinţe politice nefaste, să curme risipa şi lipsa de integritate, protejând astfel interesele acţionarului, dar mai ales pe cele ale salariaţilor şi ale Gorjului. Indiferent cât de grea va fi această misiune, le voi sta mereu alături”, a precizat ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

MĂDĂLINA TUDOR

Distribuie articolul