CINE IL MAI POATE SALVA PE DRAGNEA? Probabil nimeni, nici macar istoria.

de LM 0

Sentinta definitiva in dosarul DGASPC Teleorman cu Dragnea in prim plan. Condamnare cu executare.
Irelevant cuantumul pedepsei si momentul cand va fi incarcerat. Chiar si o zi, pe fondul radicalizarii societatii este o pedeapsa pentru un demnitar pozitionat atat de sus in ierarhia administratiei statului.

De la acest punct unii dintre acoliti vor fi virulenti si plini de venin in spatiul public, altii, buimaci inca, se vor trezi la realitate si vor face pe abuzatii din PSD-ul lui Dragnea, chiar pe opozantii viteji si neinfricati. O fi vreunul atat de impertinent cat sa ne ameninte cu milionul de simpatizanti adusi in Bucuresti pentru a-l elibera pe Dragnea? Ma indoiesc. Latratorii de azi vor fi acuzatorii de maine.
Oooo, e nebunie!! La toate televiziunile de stiri acolitii lui Dragnea emit pareri. E nevinovat ca stiu ei, de parca au circulat cu dosarul sub brat ori si-au dat doctoratul in ,,penalele” lui Dragnea. Sa nu mai vorbim de cei ce emit elucubratii de genul stat paralel, sistem ticalos, judecatori la ordin si altele asemenea, dar din care lipsesc martienii, dragonii, balaurii, vrajitorii. Cum ar putea stii cineva mai bine decat judecatorii care este vinovatia si ce pedeapsa ii era aplicabila lui Dragnea? Uite ca nu SRI, Coldea, DNA, Kovesi, PICCJ si protocoalele atat de blamate l-au condamnat pe Dragnea. Omul s-a condamnat singur cand a comis o fapta penala banala pentru nivelul la care a activat in politica. E chiar penibil ca Dragnea s-a pretat la fapte ordinare. Poate era de apreciat daca era subiectul activ al unei fapte penale complexe, specifica unui guler alb. Pentru Dragnea a fost greu sa evite etapa gainariilor si a aprofundat-o. Penibil a trecut prin politica, penibil a facut fapta penala, oribil iese din politica si marginalizat isi va ispasi pedeapsa. Acum, daca statul paralel, Soros, Coldea si Kovesi nu contribuit evident la condamnarea lui, acolitii au inventat un alt termen, NOUA SECURITATE. Se perima si termenul acesta iar penalii vor aduce ,,cavalerii Jedi” in atentia publicului ca fiind abuzivii galaxiei. Hm… Astept zilele ce vin cu ,,oaresce” actuali acoliti ce se vor pretinde abuzati de Dragnea.
Am curiozitatea cetateneasca daca dintre cei care-i purtau tabloul sub brat lui Dragnea si erau supusi si ,siroposi” fata de liderul lor penal, au demnitatea sa isi asume demisii de onoare, sau sa-si faca mea culpa macar tot acolo unde salivau in dosul lui Dragnea. Acum cu atat mai mult vom vedea caractere de asa zisi politicieni care pana mai ieri faceau un titlu de glorie dintr-o poza cu Dragnea iar azi au conturile de pe retelele sociale aproape de ,,nuditate”. Abia daca au mai lasat vagi urme de PSD.
Nu ma bucur de raul lui Dragnea, dar nici nu imi pare rau. Pot sa accept ca omeneste ar fi sa il compatimesc, dar cetateneste trebuie sa fiu de acord ca fapta primeste rasplata cuvenita.

Probabil asteptarile cititorului s-ar fi punctat in zona politica, interpretarile condamnarii fiind legate direct de pierderea alegerilor europarlamentare de catre PSD. Nu e cazul deoarece sunt convins ca nu exista legatura de cauzalitate.

Oricum, condamnarea lui Liviu Dragnea este de natura a schimba ceva in politica PSD doar daca cei ce ii vor urma la conducere vor intelege ca meritocratia si onestitatea sunt criterii esentiale de promovare.

 

Sorin Trotea

https://sorintroteablog.wordpress.com

Distribuie articolul