Cină la Castelul Bran, pregătită de elevi din Gorj

de LM 0

seria-turism-alimentatie-1

Cincizeci de elevi din școlile profesionale și liceele tehnologice din Gorj, care se specializează în domeniul turism și alimentație, au susținut în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei primul examen din meseria pentru care se pregătesc: organizarea unei cine festive la Castelul Bran, pentru reprezentanți ai autorităților naționale și locale, marilor companii și mass media. Aceștia au contribuit la pregătirea unui meniu complex pentru invitați, primirea și servirea acestora în cadrul evenimentului.

seria-turism-alimentatie-4

Ucenicii lui Chef Cezar Munteanu

Viitorii meseriași au pus în aplicare noțiunile învățate în cele trei zile de ateliere de dezvoltare profesională din Tabără, desfășurate sub coordonarea mentorului Chef Cezar și a echipei de la American Hotel Academy. Meseriașii au învățat noțiuni de bază în gastronomie, de la selectarea ingredientelor, la pregătirea ustensilelor și prepararea corectă a meniurilor și în servire – organizarea unui mise en place corect, selecția vinurilor, servirea invitaților.

„Cina de la Castelul Bran ne confirmă faptul că România are un potențial enorm în domeniul ospitalier, dar, mai mult decât atât, are niște tineri extraordinari, care pot deveni profesioniști în această industrie. Am văzut în tabără multă pasiune, mult curaj, dar și multă disciplină și seriozitate – calități de bază în acest domeniu. Tabăra i-a ajutat enorm să își ducă talentul mai departe și cred cu tărie că acest proiect ar trebui să fie desfășurat la nivel național”, a spus mentorul Chef Cezar Munteanu.

În urma interacțiunii și implicării în tabără, dar și a unei testări susținute la finalul săptămânii, cei mai buni 10 elevi au fost selectați pentru a primi burse școlare de 500 de lei/lună, pe întreaga durată a anului școlar 2016-2017. De asemenea, Chef Cezar a acordat o bursă specială celui mai bun elev din Tabără, constând în trei luni de practică în cadrul restaurantului Cezanne by Cezar.

seria-turism-alimentatie-2

România Meseriaşă

Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei se află la cea de a 2-a ediție și pregătește anul acesta o nouă generație de 270 de elevi din școlile profesionale și liceele tehnologice din județele Gorj, Argeș, Dâmbovița și Bacău care studiază în următoarele domenii: petrolier, electric, mecanic, construcții, turism și alimentație.  Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei face parte din campania „România Meseriașă“, programul prin care OMV Petrom sprijină învățământul profesional din România.

seria-turism-alimentatie-3

Zece profesori din județul Gorj au participat la cursuri de dezvoltare a competențelor de lider în managementul educațional organizate de Centrul Național pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Eurostudy. În urma absolvirii acestor cursuri și susținerii examenului final, profesorii au obținut 25 de puncte de credit.

MĂDĂLINA TUDOR

Distribuie articolul