Christian Sabbagh a ”antrenat” primii 47 de purtători de cuvânt ai MAI

de LM 0


Chiar dacă șefii Poliției Române nu au ajuns încă la o înțelegere cu turcii de la Kanal D pentru a-l putea transfera, măcar temporar, în curtea „Internelor”, Christian Sabbagh și-a intrat deja în ”pâine”.

Timp de trei zile, prezentatorul de televiziune a stat de vorbă cu 47 de purtători de cuvânt din zona Moldovei pe care i-a ”antrenat” din postura de coordonator comunicare publică, conform fișei postului pe care șefii IGPR i l-au pregătit.

Întâlnirea de la Brașov, găzduită de hotelul „Internelor”, a fost prilejul perfect pentru cei 47 de comunicatori din cadrul structurilor teritoriale ale MAI de afla care sunt așteptările, dar și provocările noului „antrenor”, jurnalistului care cât de curând ar putea îmbrăca uniforma de polițist, în calitate de coordonator pe probleme de comunicare.

La acestă sesiune de specializare, organizată periodic, au participat purtători de cuvânt din zona Moldovei din cadrul mai multor structuri ale MAI – Poliție, Poliție de Frontieră, Jandarmerie, Pompieri, Prefectură. Sabbagh s-a aflat la ”catedră” de unde și-a exprimat părerile în ceea ce privește comunicarea MAI-jurnaliști.

Prezentatorul principalului jurnal de știri de la Kanal D propus de șefii Poliției Române pentru funcția de consilier pe probleme de comunicare a atacat, de astă dată, trei paliere: rolul deosebit de important al imaginii în cadrul unei știri furnizate de reprezentanții „Internelor”, modul în care se răspunde la solicitările ziariștilor, dar și sincroanele (n.r. mini interviurile luate la ”cald” purtătorilor de cuvînt), despre care jurnalistul a spus că ar trebui să fie mult mai dinamice.

Transferul chiar și temporar al prezentatorului Christian Sabbagh căte Poliția Română, în echipa de comunicare, este încă o chestiune aflată în discuție, nefinalizată. A existat o primă rundă de discuții cu turcii care reprezintă în România interesele postului de televiziune, însă decizia finală le va aparține „bașkanilor” de la trustul Doğan Media İnternational având în vedere că Sabbagh este într-o relație contractual-financiară cu Kanal D.

„Aceata a fost prima dintre cele patru sesiuni de pregătire a comunicatorilor MAI la care a participat Christian Sabbagh, în calitate de jurnalist cu experiență. Chiar dacă oficial nu este colegul nostru, el ne ajută din timpul lui liber. Urmează întâlniri cu purtătorii de cuvânt din zona Ardealului, din cea sudică și din cea de vest a României la care sperăm ca Sabbagh să ne fie alături” au spus surse din cadrul MAI. (libertatea.ro)

Distribuie articolul