CEO vinde la preturi bune în continuare. Adio şomaj tehnic la companie?

de LM 0

Complexul Energetic Oltenia continuă să vândă la preţuri competitive energie electrică, în ciuda perioadei în care ne aflăm. În ultimii ani, în lunile aprilie şi mai se apela fără excepţie la măsura trimiterii în şomaj tehnic a salariaţilor din zona de minerit în special, dar şi din termocentralele, în partea de producţie. Dumitru Pârvulescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, a declarat că, personal, nu se aştepta ca termocentralele companiei să producă în continuare curent electric. Liderul de sindicat chiar a făcut public în luna martie faptul că şomajul tehnic este inevitabil în anumite sectoare de activitate din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Şi în luna martie şi la începutul lunii mai compania continuă să se afle în topul producătorilor şi să vândă la preţuri competitive.

Dumitru Pârvulescu a mai declarat că dacă se va continua în ritmul acesta sunt şanse sporite ca producătorul de energie electrică şi cărbune din Oltenia să încheie anul 2017 pe profit, după trei ani de pierdere.

Termocentralele pe cărbune asigurau marţi peste 2.200 de MW în Sistemul Energetic Naţional, adică un sfert din necesar. Consumul era de dimineaţă de aproape 7.000 MW.

Cătălin Stoica

Distribuie articolul