CEO reia o investiţie menită să scadă costurile cu certificatele verzi

de LM 0

irba-elefant

Administraţia Complexului Energetic Oltenia a decis să reia o investiţie menită să scadă costurile cu certificatele verzi, respectiv cu producţia de energie. Este vorba de înfiinţarea unei plantaţii de iarba elefantului, care va fi utilizată drept combustibil pentru termocentrale, împreună cu lignitul. Plantaţia va fi realizată la Timişeni.

„Societatea Complexul Energetic Oltenia SA – UMC Pinoasa anunţă publicul interesat  asupra depunerii la APM Gorj a solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul «Redarea în circuitul economic halda Valea Negomir-zona sudică Timişeni (înfiinţare plantaţie de Mischantus pe suprafaţa de 10,50 ha», propus a fi amplasat în extravilanul satului Timişeni,  judeţul Gorj. Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj”, potrivit unui anunţ al Complexului Energetic Oltenia.

De asemenea, compania din minerit şi energie doreşte să redea în circuitul agricol peste 30 de hectare de teren din zona Carierei Pinoasa. Pământul este situat în extravilanul comunei Fărcăşeşti.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul