CEO, parte civilă în procesul lui Ciobotărică

de LM 0

ciobotarica

Complexul Energetic Oltenia s-a constituit parte civilă în procesul în care fostul director general al Complexului, Laurențiu Ciobotărică, este judecat pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a acordat ilegal o compensație financiară de 128.000 de lei. Este vorba de echivalentul a cinci indemnizații fixe lunare, care au fost acordate unui membru al Directoratului companiei pentru ca acesta să demisioneze. Complexul Energetic Oltenia s-a constituit parte civilă cu suma de 157.000 lei, reprezentând cele cinci indemnizații, plus contribuțiile sociale aferente acestora. Decizia companiei va fi comunicată AGA.

 

Cum au scăpat de Medinţu

Este de amintit că dosarul în care este judecat Laurenţiu Ciobotărică, directorul financiar al CEO, se află pe rolul Tribunalului Gorj, judecata vizându-i şi pe directorii Daniel Antonie şi Dorina Jianu. Cei trei i-ar fi acordat ilegal salarii compensatorii lui Aurel Medinţu, pentru ca acesta să renunţe la şefia Diviziei Energetice. Daniel Antonie, director Divizia Minieră, este acuzat de pentru abuz în serviciu, și Dorina Jianu, ex-director Legislație și Guvernanță Corporativă, este judecată  pentru complicitate la abuz în serviciu.

 

Aranjament în trei

Potrivit rechizitoriului, Laurențiu Ciobotărică, în calitate de președinte al Directoratului, și Daniel Antonie, în calitate de membru al Directoratului, în 22 decembrie 2015, au aprobat și acordat în mod nelegal lui Medinţu o compensație financiară constând în cinci remunerații fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiași Directorat, adică 128.100 lei. „Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora. Concret, Ciobotărică, în înțelegere cu Jianu, nu a făcut altceva decât să amestece/să suprapună în mod intenționat diverse prevederi legale și situații de fapt pentru a crea confuzie și a da o aparență de legalitate acțiunilor lor ilicite. Anterior, această activitate infracțională a fost precedată de nenumărate demersuri inițiate de Ciobotărică, cel care, încă de la numirea sa în funcție, a încercat să se debaraseze de persoana compensată financiar în condițiile de mai sus, astfel încât să aibă posibilitatea numirii unei alte persoane agreate în aceeași funcție”, conform procurorilor.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul