CEO, locul al doilea în topul companiilor cu pierderi

de LM 0

sediu-complex-oltenia

Complexul Energetic Oltenia se află pe locul al doilea în topul companiilor de stat cu cele mai mari pierderi. Pe primul loc se situează Complexul Energetic Hunedoara, cu 1,6 miliarde de lei. Este vorba de pierderile înregistrate la finalul anului trecut. Pierderea Complexului Energetic Oltenia este de 960,8 milioane de lei. Pe locul al treilea în topul companiilor de stat cu pierderi mari este CFR Marfă, cu 159,1 milioane de lei.

Lista firmelor de stat cu pierderi a fost analizată recent la nivelul Guvernului. În top se mai află Compania Națională a Uraniului (cu o pierdere de 143,4 milioane de lei), și Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS, cu o pierdere de 50,3 milioane de lei). Până la a 10-a poziție, locurile sunt ocupate de Romaero (34,1 milioane de lei), Fondul Român de Contragarantare (33,5 milioane de lei), Poșta Română (29,4 milioane de lei), Radiocomunicații (28,2 milioane de lei) și Tarom (27,4 milioane de lei).

 

Restructurări la CEO

Pentru reducerea pierderilor, Ministerul Energiei, acţionar cu 77% la Complexul Energetic Oltenia, a cerut aplicarea unui plan de reorganizare, restructurare şi eficientizare. Deocamdată, planul se derulează cu sincope şi cu abateri de la cifrele promovate iniţial, respectiv la începutul anului, când la şefia companiei se afla Laurenţiu Ciobotărică, directorul financiar. În prezent se pregătesc să plece din firmă 780 de angajaţi care vor beneficia de plăţi compensatorii şi venit de completare. În bugetul de venituri şi cheltuieli din acest an este propus un profit de 600.000 de lei, însă managerul interimar Ionel Ilie a declarat că profitul pe 2016 ar putea creşte la 4 milioane de lei.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul