CEO încheie anul 2019 pe pierdere

de LM 0


Complexul Energetic Oltenia va încheia și anul 2019 cu pierderi uriașe: 1,2 miliarde de lei, anunță presa centrală. Managerul Sorin Boza a comentat că pierderea ”nu este o dramă”, liderii sindicali dau vina pe certificatele de carbon.

Nelu Roșca, președintele sindicatului din cadrul Carierei Roșiuța, spune că pierderea este generată de creșterea prețurilor la certificatele de emisii. În memorandumul care ar fi trebuit aprobat de guvern este prins și un nou împrumut, garantat de stat pentru a rezolva problema certificatelor, pe 2019.

Adrian Marciuc, vicepreședinte Federația Univers, zice că pierderile nu pot fi puse pe seama managementului CE Oltenia, care nu poate controla creșterea prețurilor certificatelor de CO2.

Cu toate că CE Oltenia nu o duce deloc bine din punct de vedere financiar, liderii sindicali se gândesc la ce să ceară la negocierea noului contract colectiv de muncă, cel actual urmând să expire în luna martie.

Adrian Marciuc spune că se poartă discuții între federațiile semnatare ale CCM pentru a se veni cu o strategie comună. Principalul obiectiv: securizarea salariilor, a sporurilor și, dacă se poate, obținerea de majorări salariale.

Distribuie articolul