Cele mai bune antibiotice naturale

de LM 0

Multe din alimentele și condimentele pe care le folosim au dublu rol, nu doar ne bucură papilele gustative, ci sunt „antibiotice” naturale şi ne pot ajuta la tratarea răcelilor şi infecţiilor.

 

Oregano este un condiment, dar și un antibiotic natural eficient. Uleiul de oregano are proprietăţi antibacteriene eficiente şi împotriva stafilococilor inhibând dezvoltarea acestora bacterii mult mai eficient în comparaţie cu antibioticele standard folosite medical.

 

Uleiul de cocos luptă cu diferite boli, infecţii, virusuri şi bacterii.

 

Echinacea este folosită pentru a se lupta cu bacteriile şi virusurile, ajutând în acelaşi timp sistemul imunitar. Poate distruge una dintre cele mai virulente bacterii, Staphylococcus aureus, „mâncătorul de carne”. Cea mai eficientă parte a plantei este rădăcina, din ea se extrag siropuri şi uleiuri. Florile şi seminţele sunt cel mai des folosite pentru ceaiuri. Este eficientă în tratarea herpesului, a infecţiilor respiratorii, răcelilor, gripelor şi a alergiilor.

 

Usturoiul este cel mai îndrăgit ingredient din preparatele româneşti, fiind nu numai foarte gustos, dar şi o plantă-minune pentru că are capacitatea să trateze orice infecție. Conţine o mulţime de antioxidanţi care omoară bacteriile şi radicalii liberi din sânge şi protejează sistemul imunitar. Ingredientul activ al usturoiului, alicina, poate ataca şi distruge virusuri sau infecţii puternice şi este chiar recomandat pentru copiii care au astm.

 

Mierea de manuka este cel mai delicios, dar şi mai mortal agent când vine vorba de bacterii şi virusuri. Ea poate să ucidă o varietate largă de patogeni, chiar şi periculosul virus „mâncător de carne”, Staphylococcus aureus, care duce la septicemii mortale. Mierea de Manuka poate trata ulcerul, răni infectate deschise, răcelile şi gripele comune, dar şi tusea. Această miere nu este recomandată copiilor mai mici de 1 an, deoarece poate produce alergii la copii.

 

Extractul din frunze de măslin conţine oleuropeină, al cărei ingredient activ, acidul eleonlic, are proprietăţi puternice antibacteriene şi efecte antivirale. Este eficient în lupta infecţiilor, a herpesului, a oboselii cronice, dar şi a alergiilor şi problemelor de piele. Pentru că funcţionează ca un antibiotic de spectru larg, se luptă cu răcelile şi gripele, cu problemele respiratorii şi sinuzita, scade nivelul de zahăr din sânge, normalizează aritmiile, inhibă oxidarea, relaxează arterele, tratează durerile de dinţi, cele cauzate de artrită sau hemoroizi.

 

Extractul din citrice are proprietăţi antimicrobiene şi antibacteriene, fiind un excelent dezinfectant. Poate fi găsit în formă lichidă, capsule sau tablete, sau chiar şi ca spray. Poate trata eczemele produse de scutece la bebeluşi. Vitamina C este o substanţă vitală în dezvoltarea organismului, cu efecte importante în tratarea infecţiilor şi în creşterea capacităţii organismului de a se lupta cu ele.

 

Eucaliptul este un antiseptic natural folosit ca un puternic antiinflamator care poate să se lupte cu infecţii, bacterii, ciuperci şi virusuri. Cel mai adesea este regăsit sub formă de ceai, însă poate fi găsit şi sub formă de extract, ulei sau sirop. Acţionează ca expectorant. fiind un bun remediu pentru tuse. Uleiul de eucalipt nu trebuie ingerat direct, ci diluat sau folosit mai degrabă pentru masajul pieptului, al gâtului şi al frunţii.

 

Ceapa era folosită ca tratament pentru răceli şi tuse. Are calităţi minunate medicinale este un bun analgezic, antiinflamator şi un ajutor pentru circulaţia sângelui. Sulful din ceapă, cel care îi oferă mirosul şi gustul distinct, este şi cel care are proprietăţi antibacteriene. Siropul din ceapă se poate lupta eficient cu răcelile, dar şi cu tusea, mai ales cea seacă. Ceapa mică are cel mai mare conţinut de fenoli şi antioxidanţi şi este cea mai eficientă ca antibiotic, fiind folosită şi în tratarea înțepăturilor de albină.

 

Chimenul este un condiment care are o aromă distinctă şi un gust destul de puternic. Uleiul esenţial extras din acest condiment are un conţinut mare de compuşi antibacterieni, care pot oferi ajutorul sistemului imunitar și poate preveni răcelile de sezon.

 

Distribuie articolul