Ceartă între Vâlceanu și Adi Tudor pe tema operelor lui Brâncuși

de LM 0


Adrian Tudor l-a acuzat, luni, pe Dan Vâlceanu că a politizat subiectul includerii operelor lui Constantin Brâncuși în patrimoniul UNESCO.

Totul după ce deputatul PNL a anunțat, sâmbătă, pe pagina sa de socializare, că dosarul este blocat până în 2021. Vâlceanu a primit informația chiar de la Ministerul Culturii.

Viceprimarul Tudor zice, însă, că blocajul nu se datorează statului român ci unei decizii luate la UNESCO.

Tudor l-a acuzat pe Vâlceanu și că a încercat să obțină capital electoral, prin anunțul că va depune un amendament la Legea Bugetului de Stat pe 2019, pentru finanțarea proiectului de modernizare a Căii Erorilor. Viceprimarul îi transmite șefului PNL Gorj că primarul Romanescu n-a cheltuit nici cele 2 milioane de euro alocate deja pe PNDL2.

Lui Adrian Tudor nu-i place nici că Dan Vâlceanu vrea să-l ia la întrebări pe ministrul Culturii pe tema înființării Muzeului Național ”Constantin Brâncuși” în Casa Gănescu din Târgu-Jiu.

”Nu am văzut o lege mai prost făcută decât cea a înființării acestui muzeu!” a comentat viceprimarul Târgu-Jiului, argumentând că nu există opere care să fie expuse în noul muzeu.

Distribuie articolul