Ce zic șefii PSD Gorj după achitarea lui Ponta?

de LM 0


Șefii PSD Gorj, reacții după achitarea lui Ponta. Cârciumaru dă asigurări că nu va merge la Pro România. Fostul premier și Laurențiu Ciurel au obținut, joi, o victorie importantă la Înalta Curte. Au fost achitați în celebrul dosar Turceni-Rovinari. Decizia finală va fi luată de Completul de 5 judecători.

Florin Cârciumaru consideră ce Victor Ponta a fost victima unei execuții politice. Din cauza dosarului Turceni-Rovinari a ajuns să renunțe la șefia PSD și la postul de premier. Liderul PSD Gorj crede că PRO România poate crește, de-acum înainte, și accede în parlament, în 2020.

„Se demonsterază că justiția își face datoria și totul a fost la nivel de execuție politică. Nu știu ce planuri de viitor are Ponta, dar a pus bazele unui partid care dacă se va organiza foarte bine, poate aspira la un loc parlamentar. Nu putem spune că PSD are teamă, este un partid bine structurat, solid indiferent de cine conduce. Eu cred că și în 2020, PSD va fi la guvernare alături de alte partide”, a spus Cârciumaru.

Cârciumaru neagă speculațiile c-ar putea trece la Pro România, supărat fiind pe disputele cu „lupii tineri” din PSD. Senatorul zice că va rămâne în partid până la ieșirea din viața politică. Și l-ar dori ca partener pe Victor Ponta, cu care a rămas în relații bune.

„În politică este posibil orice. Cu Ponta am colaborat, relația Ponta-Cârciumaru este tot la nivelul dinainte, ne respectăm, dar fiecare și-a urmat propriul drum. Eu voi rămâne în PSD în continuare. Nu voi merge la PRO România, am venit la PSD în 1996 și voi rămâne aici toată viața mea politică”, a adăugat șeful PSD Gorj.

Președintele executiv al social-democraților, Mihai Weber, nu crede că Pro România poate fi un pericol pentru PSD, după reabilitarea publică a lui Victor Ponta. „Nicidecum (n.r. dacă Ponta e un pericol acum pentru PSD). Ponta, ca și alți oameni politici, și-a ales drumul fără să fie influențați. Nu văd ce impact ar avea asupra PSD Ponta”, a spus Weber.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean, a comentat că speră ca tot achitarea să fie decizia și la Completul de 5. „Întotdeauna trebuie să avem încredere în instanța de judecată, s-a dat o decizie și trebuie s-o respectăm. Mă bucur că lucrurile au fost lămurite, sper ca lucrurile să rămână la fel și după completul de 5 astfel încât soluția să fie temeinică și legală. Fiecare trebuie să aibă capacitatea să aducă în propria formațiune politică oameni capabili să aducă voturi”, a spus Popescu.

Distribuie articolul