Ce se întâmplă cu handbalul şi baschetul?

de LM 0

sport-2

Vom mai avea în Gorj echipe de handbal şi baschet? O întrebare la care cu greu se poate găsi un răspuns corect. Cei de la UCB au înfiinţat o echipă de handbal masculin, bazată pe tineri, un proiect aflat deocamdată în faşă şi care nu pare să se bucure de un ajutor din partea autorităţilor locale.

Se pare că la baschet există interes din partea unui grup de foşti componenţi ai Energiei care doresc să demareze un proiect, însă şi acolo sunt atât de multe necunoscute. Acum două zile am amintit de un proiect pornit de Alex Gliga, un plan din care mai fac parte şi Laurenţiu Răuţ, dar şi Claudiu Alionescu, însă un proiect care iarăşi depinde de sprijinul autorităţilor locale. „Dan Cumpănaşu nu este parte din proiect, dacă ar face parte din acest proiect, m-aş retrage imediat”, a declarat Laurenţiu Răuţ. Un tip inteligent, om de baschet gorjean, dar care totuşi nu ştie ce fac partenerii săi din acest proiect, mai exact nu s-a interesat de ce Dan Cumpănaşu a mers la Consiliul Judeţean măcar pentru a pune o vorbă bună acestui proiect…

 

Ca un om care cunoaşte foarte mult sport, vă spun că o echipă de sport urcă şi coboară. În oraş avem cele două investiţii, stadionul şi Sala Sporturilor care vor rămâne peste ani şi ani. Sunt oraşe mari care nu se pot lăuda cu stadion şi sală de sport aşa cum vom avea noi. Ideea de a construi aici un stadion a plecat de la performanţele echipei Pandurii, am avut curaj să fac apel la prim ministru să se construiască aici un stadion”, Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu.

 

Vor echipe în prima ligă

Ideea este că orice club nou apărut este benefic pentru sport dacă va avea şi activitate sportivă, prezenţă în Liga a 2-a în acest caz. La fel ca şi cu echipa de handbal de la UCB, încă nu se ştie dacă autorităţile locale vor fi gata să ajute sportul. Primarul Florin Cârciumaru spune că sunt şanse mari ca sportul gorjean să continue să funcţioneze. „Am discutat cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Cosmin Popescu, ca în cel mai scurt timp să-i convocăm pe cei care vor să se implice în acţiunea de a susţine echipele de handbal şi baschet. De ce nu, să formăm o echipă de handbal şi una de baschet cu gândul de a reveni în prima ligă. Vrem ca atunci când terminăm Sala Sporturilor să avem echipe în prima ligă”, spune Florin Cârciumaru.

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul