Ce pensie specială primește Nadia Comăneci de la Stat. A fost depășită de o altă sportivă

de LM 0


Nadia Comăneci, una dintre cele mai mari gimnaste ale României, primește de la statul român o pensie specială, pentru a-i fi onorate rezultatele deosebite realizate de-a lungul carierei sale.

Nadia a reușit să obțină un punctaj perfect la Jocurile Olimpice de la Montreal, din 1976, unde tabela electronică a afişat 1.00, deoarece nu putea arăta nota maximă, și anume prima notă de 10 din istoria competiţiei.

Nadia Comăneci deține cinci medalii olimpice de aur și este considerată ca fiind una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii. Sportiva a devenit prima gimnastă care a obținut scorul perfect de zece la olimpiadă, de șapte ori, câștigând pe deplin titlul de „Zeița de la Montreal”. După ce și-a încheiat cariera în gimnastică, Nadia și-a mutat domiciliul în Statele Unite ale Americii, acolo unde trăiește alături de soțul său, Bart Conner, și de băiețelul lor, Dylan.

Conform informațiilor oferite de Kanal D, gimnasta de renume primește o pensie specială de la Statul Român, în valoare de 13.149 de lei în fiecare lună, pentru rezultatele sale extraordinare obținute în meseria ce a făcut-o celebră și apreciată de mii de oameni. Totuși, suma primită de Nadia Comăneci de la Stat în acest sens nu este cea mai mare. Celebra gimnastă se clasează pe locul doi din acest punct de vedere, canotoarea Veronica Cochelea primind lunar suma de 15.080 de lei, potrivit aceleiași surse. (click.ro)

Distribuie articolul