CE Oltenia, scos de sub incidența Ordonanței 109. Vâlceanu se așteaptă să revină Ciurel

de LM 0


Complexul Energetic Oltenia va ieși de sub incidența Ordonanței 109, dacă un act normativ, votat zilele trecute în parlament, va fi promulgat de președintele Klaus Iohannis.

Deputatul Dan Vâlceanu se așteaptă să urmeze angajări masive din PSD, în minerit și energie, inclusiv ca Laurențiu Ciurel să revină ȘEF în cadrul companiei.

Liderul PNL Gorj spune că noile modificări legislative la Legea privind guvernanța corporativă le vin mănușă social-democraților gorjeni care, nu demult, se plângeau la Radio Infinit, că a trecut un an de când au ajuns la guvernare și n-au primit funcții.

Dan Vâlceanu nu s-ar mira să-l vadă pe fostul manager, Laurențiu Ciurel, revenit pe un post important în CE Oltenia.

Fondul Proprietatea, acționar minoritar la CE Oltenia, a lansat un atac dur, după votul din Camera Deputaților. A acuzat că a fost deschisă ușa numirilor politice și corupției în companiile de stat scoase de sub incidența Ordonanței 109.

„Fondul Proprietatea este o societate care suge sângele poporului român. Nu vede în fața ochilor decât dividende”, reacționează senatorul ALDE, Scarlat Iriza, care a militat împotriva managementului corporativ la CE Oltenia.

Iriza nu știe dacă Sorin Boza va mai rămâne sau nu în fruntea CE Oltenia, în situația în care legea va intra în vigoare.

Distribuie articolul