CE Oltenia promite majorarea fondului de salarii cu 44 de milioane de lei

de LM 0


Complexul Energetic Oltenia anunță, printr-o adresă trimisă, miercuri seară, federațiilor sindicale, că a identificat soluții pentru majorarea fondului de salarii cu 44 de milioane de lei.

24 de milioane ar urma să fie alocate începând cu data de 1 februarie iar 20 de milioane la o dată ulterioară, necunoscută deocamdată. „Noi am mai vrea încă 10 milioane de lei. Urmează să stabilim criteriile de repartizare a banilor”, spune Eugen Iovan, lider sindical la Turceni. În ciuda promisiunilor pe care le-ar fi făcut, miercuri, ministrul Toma Petcu, nu s-a semnat niciun document. Iovan este sigur, însă, că vor fi respectate.

Nicu Bunoaica se teme că banii pentru majorarea lefurilor vor fi luați de la investiții. Liderul de la Cariera Lupoaia spune că ar trebui găsite alte variante cum ar fi: renunțarea la contractele păguboase sau la activele pe care Complexul Oltenia plătește degeaba taxe și impozite locale. Bunoaica a propus, în mai multe rânduri, grilă unică de salarizare în CE Oltenia iar cea mai mică leafă să fie de 2200 de lei. Spune că acordarea a câte 100 de lei în plus la salarii, în acest an, nu rezolvă cu nimic discrepanțele salariale majore între angajați cu aceleași funcții și meserii.

Distribuie articolul