Ce filme documentare pot fi vizionate la Târgu Jiu

de LM 0

caravana

„Caravana Docuart“ face următoarea oprire la Târgu-Jiu. Cea de-a treia ediție a Caravanei Docuart ajunge cu proiecții de film documentar românesc la Cinematograful „Sergiu Nicolaescu”, în zilele de 8 și 9 aprilie.

Caravana Docuart invită cinefilii orașului să vizioneze o serie de filme documentare românești, toate premiate la București Docuart Fest 2015. Producțiile aduc o viziune a zilelor noastre, fiind realizate recent, și anume în decursul ultimilor 3 ani.

Programul Caravanei debutează vineri, 8 aprilie, de la 17:30, cu filmul „Românești” (R: Artur Borusz) și continuă cu „Brudina” (R: Dragoș Mihai Hanciu), „Călușarii din Bârla” (R: Adriana Oprea) și „Pașaport de Germania” (R: Răzvan Georgescu). Sâmbătă, evenimentul începe cu „Afară” (R: Andrei Schwartz), „Roboțelul de Aur” (R: Mihai Dragolea & Radu Mocanu), iar ziua se încheie cu „Aliyah Dada” (R: Oana Giurgiu). Filmele vorbesc despre o varietate de teme: istorie, artă, portrete ale unor oameni.

La proiecții vor fi prezenți regizorii Adriana Oprea, Oana Giurgiu, Mihai Dragolea și Radu Mocanu care vor participa la sesiuni de întrebări și răspunsuri cu cei din sală.

Caravana Docuart este un proiect cultural organizat de Asociația Docuart, co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei. Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu-Jiu și se bucură de susținerea Regiei Autonome a Distribuției și Exploatării Filmelor RomaniaFilm (R.A.D.E.F. Romania Film). Intrarea este liberă.

ALIN PETRE

Distribuie articolul