Ce comune sunt năpădite de gropi neconforme de gunoi

de LM 0

Comisarii de la Garda de Mediu Gorj a verificat toate depozitele necontrolate de deşeuri de pe raza localităţilor din judeţ. Autorităţile locale sunt responsabile de igienizarea comunelor şi a oraşelor şi chiar au posibilitatea de a aplica amenzi, dacă cetăţenii aruncă gunoiul menajer la întâmplare. Gheorghe Sanda, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Gorj, a declarat că până în prezent au fost transmise avertismente primăriilor, urmând ca în perioada următoare să se treacă şi la amenzi. „Controalele au vizat modul în care edilii aleşi îşi respectă obligaţiile faţă de legislaţia de mediu, în sensul că am căutat ca la nivelul fiecărei comune să identificăm punctele critice. Acolo unde an de an se strâng deşeuri, iar cetăţenii continuă să le depoziteze contrar prevederilor legale”, a declarat Gheorghe Sanda, şeful Gărzii de Mediu Gorj.

 

Padeş, Sadu şi Urdari

Localităţile cu nereguli sunt: Padeș, Bumbești Jiu și Urdari. Inspectorii de mediu au vorbit deja cu primarii și le-au trasat sarcini clare pentru remedierea problemei. Cele mai mari nereguli au fost descoperite la Padeș. Edilii riscă amenzi de până la 40.000 de lei, dacă nu vor trece la eliminarea depozitelor necontrolate de gunoi. „Am stabilit la fiecare administraţie publică locală un program de măsuri în care le-am dat termene în care să elimine neconformităţile constatate. Vom reveni la primăriile respective pentru că există câteva primării care nu au înţeles încă faptul că problema salubrizării localităţilor este una importantă. Aş menţiona aici primăriile din Padeş, Bumbeşti-Jiu, Urdari. În condiţiile în care cele dispuse de Garda de Mediu, fiecare primărie riscă amenzi cuprinse între 20.000 şi 40.000 de lei”, a spus Gheorghe Sanda, şeful Gărzii de Mediu Gorj.Luna viitoare, comisarii Gărzii de Mediu vor relua controalele pentru a vedea dacă problemele au fost remediate.

 

Aleea Mehedinţi în Târgu Jiu

Probleme cu depozitele necontrolate de deşeuri menajere sunt şi în municipiul Târgu Jiu, pe Aleea Mehedinţi. Proprietarii caselor sunt disperaţi pentru că nu este zi în care rromii din zonă să nu arunce gunoi pe câmp. Şeful Gărzii de Mediu Gorj, Gheorghe Sanda, a declarat că va fi demarată o campanie de informare a cetăţenilor de ernie rromă din zonă: „Este o problemă mai veche. O întâlnim în comunităţile rrome. Vom demara o campanie de informare. Poliţia Locală a dat multe amenzi în zonă. Nu au produs efect. O să montăm şi camere de supraveghere cu ajutorul Primăriei Târgu Jiu. Vedem ce se poate face pentru a elimina acest fenomen”, a declarat Gheorghe Sanda.

Distribuie articolul