Ce alimente nu se congelează?

de LM 0

Multă lume crede că cel mai bun mod pentru a păstra mâncarea pentru mai mult timp este să o țină în congelator, dar sunt câteva alimente care nu ar trebui congelate:

  1. Produsele lactate. Acestea devin apoase după ce sunt decongelate. Puteți îngheța smântâna grasă, frișca și cremele cu zahăr, laptele numai în ambalajul original și brânza numai dacă are mai mult de 40% grăsime.
  2. Cartofii cruzi. Aceștia se înnegresc și devin moi, e mai bine să îi țineți într-un loc uscat. Puteți îngheța însă piureul de cartofi pentru câteva luni.
  3. Ouăle. Ouăle se dilată când sunt congelate, iar coaja se sparge și gălbenușurile deven cleioase. E mai bine să le păstrați în corpul principal din frigider.
  4. Conservele. Lichidul dinăuntru se amplifică, iar conserva s-ar putea crăpa sau ar putea exploda.
  5. Anumite legume. Nu ar trebui să congelați legumele cu un conținut ridicat de apă, precum salata verde, castraveții și ridichile, pentru că decongelate își vor pierde consistența și aroma.
  6. Alimente ambalate greșit. Deși e în regulă să le mâncați, culoarea, mirosul gustul și textura le vor fi afectate.
  7. Mâncarea fierbinte. Lăsați-o mereu să se răcească. Dacă o congelezi așa, va crește temperatura în frigider, iar bacteriile se vor înmulți rapid.
  8. Produse alimentare dezghețate. În timpul dezghețării se dezvoltă microorganismele care nu mor la temperaturi scăzute. Dacă recongelați mâncarea, cantitatea de bacterii va fi mai mare decât prima dată.
  9. Produsele de panificație. Aceste produse se vor înmuia. E mai bine să le păstrați într-un loc răcoros și aerisit.
  10. Fructele care conțin multă apă. Pepenele galben și pepenele roșu se vor înmuia și vor deveni cleioase dacă le păstrezi în congelator.

Indiferent ce produse congelați este indicat să le consumați în maxim 9 luni pentru că altfel își pierd valorile nutritive.

Majoritatea alimentelor necesită decongelare. Metoda lentă dă cele mai bune rezultate.

Ambalați bine alimentele înainte de congelare.

 

Distribuie articolul