Caz șocant la Târgu-Jiu: Momente cumplite pentru o fetiță de câteva luni la Spitalul Județean

de Admin 14

O fetiță cu probleme de sănătate grave a trecut prin clipe cumplite la Spitalul Județean Târgu Jiu, unde, după cum acuză mama acesteia, personalul medical s-a comportat execrabil. Femeia a simțit, pur și simplu, că fetița îi este condamnată la moarte prin modul în care unele dintre cadrele medicale au înțeles să se comporte.

Povestea femeii este șocantă și a stârnit reacții dure pe Internet:

”Este inadmisibil ca într-un oraș precum Târgu Jiu să nu ai un medic pediatru bun! Inadmisibil!

Ajung acasă marți, după 5 luni plecate în Timișoara cu copilul născut prematur, cu foarte multe probleme de sănătate. În două zile, acasă, fetița mea răcește și răceala îi coboară la plămâni (ea având deja displazie bronho-pulmonară). Îmi face crize de apnee și ajung de urgență cu ea la Spitalul de Urgențe din Târgu Jiu, acolo îmi stabilizează fata și mi-o trimit la secția de Pediatrie. Doctorița de pe salvare cere internarea fetei pe secția de ATI, având în vedere faptul că fetița mea, acum două luni, când am încercat să venim iar cu ea acasă din spital de la Timișoara, a pățit exact același episod de apnee, după care au urmat două stop-uri respiratorii.

Medicul de gardă de la ATI de la Spitalul 700 (Spitalul Județean Târgu Jiu n.r.) refuză internarea fetei pe secția ATI spunând că este bebeluș și că trebuie mers la Pediatrie.

Medicul de pe ambulanță duce fata la Pediatrie unde este preluată de medicul de gardă de acolo. A urmat un schimb de replici acide între cele două doctorițe, medicul de pe salvare explicându-i doamnei doctor Popescu (medic gardă Pediatrie) că îi scad bătăile inimii fetei și că fata prezintă episoade de apnee. Medicul de gardă refuza să creadă, spunând că este de vină senzorul de la plusoximetru …

După ce fata este preluată de Pediatrie se chinuiesc o oră să îi bage fetei o branulă în căpuț , deoarece nu îi găseau vene. Fata este conectată la aparat de oxigen, cu MASCĂ DE ADULȚI PE FAȚĂ ! Secție de pediatrie fără mască de copil pentru oxigen ! Masca fiind cât căpuțul Melisei.

Anunț doctorița că fetița mea face crize de apnee, ea spunând că nu am dreptate. Într-un final îi ridică fetei bluzița de pe ea și constată și ea că fata nu respiră. Se panichează și îmi spune că o depășește cazul, că e grav și că să trimitem fata înapoi la Timișoara.

Cu chiu cu vai, obținem aprobare de la salvare pentru o salvare tip C2 să transfere fata la Timișoara… și de aici începe distracția …

Salvarea refuză transportul fetei, dacă aceasta nu este stabilă și intubată (perfectă dreptate) …

 

”Spune, mă, unde e copilul ?!”

Vine medicul de ATI, mă vede pe hol și mă întreabă: unde-i copilul?! Eu chem medicul de gardă să discute direct cu dânsa și el țipă la mine: ”Spune, mă, unde e copilul ?!”

Îmi intubează copilul într-un salon de Pediatrie, nicidecum în secția de ATI. O intubare durează 2 minute. Ei au stat o oră… În timpul acesta vedeam asistentele alergând de la etajul 2 la etajul 5 că nu aveau cele necesare pentru intubarea fetei, medicul pediatru îmi spune intr-una: ”E grav fata! Nu rezistă! Nu o putem intuba! Fata nu mai are șanse și moare…” Timp de 4 ore, cât am stat la Pediatrie, același lucru l-am auzit: ”Fata e grav ! Nu rezistă!”

 

Ambulanța refuză transportul pe motiv ca nu sunt dotați corespunzător

Reușesc să o intubeze, ajunge ambulanța. Când o văd medicii și șoferul de la ambulanță refuză transportul. Șoferul iese afară din salon și îl implor cu lacrimi în ochi să îmi ia fata, că aici moare fata mea… Refuză! Urmează o ceartă teribilă între medicul pediatru și medicul de pe salvare, cu diferite reproșuri. Cei de pe salvare urlau că de ce au intubat fata, medicul pediatru că cei de la 112 au cerut intubarea. Ambulanța refuză transportul pe motiv ca nu sunt dotați corespunzător pentru transport, medicul pediatru refuză să rămână fata pe motiv că sunt obligați să ia fata! Stai, ca părinte, și asiști la o asemenea scenă și rămâi blocat …

Într-un final se hotărăsc să ia fata, o pun pe targă și o urcă în lift. Noi am coborât jos așteptând ambulanța. În lift s-au răzgândit că nu pot sa ventileze manual fata 6 ore până la Timișoara! Norocul a fost că soțul meu a urcat să vadă ce s-a întâmplat de nu coboară cu fata și atunci a auzit discuția. I-a rugat, din suflet, spunându-le prin ce a trecut fata să ne-o transfere la Timișoara. Doctorul de pe salvare acceptă transferul fetei, dar constată că nu este intubată corect, că îi ieșea tubul prin stomăcel puțin și branula nu este pusă corect în cap.

Remediază situația și îmi ia fata. A ventilat copilul meu 3 ore manual, ca să poată să trăiască fata. La Oțelul Roșu, fata este preluată de SMURD-ul neonatal … Doamna doctor de la salvare, vă mulțumesc din inimă pentru efortul și curajul de a transporta fata!

Domnule doctor de la ATI, sunteți praf! Duceți-vă dracu !

Doamna doctor de la Pediatrie, la fel !

P.S. : Sunt întrebată destul de des de ce nu a fost transportată cu elicopterul. S-a făcut cererea pentru elicopter, am așteptat o oră răspuns și după o oră am fost anunțați că elicopterul refuză transportul din cauza vremii nefavorabile. Doctorița de la Pediatrie a fost atât de panicată și a dorit atât de mult să scape de fată de pe capul ei, că a solicitat ambulanță de tip C2, numai să plece fata!

P.S. 2 : Doctorii de la Târgu Jiu nu au avut bunăvoința de a anunța la Louis Turcanu, la Timișoara, că fata este intubată și are nevoie de loc în Terapie Intensivă. Când am ajuns cu fata, la 6 dimineața, doamna doctor de gardă din Timișoara a avut un șoc. Dânsa nu știe că Melisa este intubată și locuri în Terapie nu erau. A mobilizat pe toată lumea, au mutat copilașii și i-au făcut loc Melisei. Melisa a mai stat 15 minute în ambulanța SMURD până i s-a făcut loc. Dacă doamna doctor nu reușea să aibă un ventilator liber, pentru Melisa pentru intubare, era nevoită să refuze cazul. Asta doar pentru că acei incompetenți nu au putut anunța din timp totul! Vă mulțumesc doamnă doctor și doamnelor asistente pentru toată mobilizarea și efortul pentru copilul meu!”

Mama fetiței, vizibil afectată de cele întâmplate, a declarat că micuța este încă intubată la sitalul din Timișoara: Plângere, momentan, nu sunt în stare să fac. Fetița mea nu este încă bine. Este intubată la Timișoara. Prioritar pentru mine este sănătatea ei. Si mă zbat să o aduc la București pentru investigații mai ample. Este al doilea episod ce mi se întâmplă așa. Doctorii de la Urgențe și doctorii de pe salvare vă pot confirma acest lucru. Acum două luni , același lucru am pățit. Crize de apnee, m-am lovit de neputința doctorilor de la Târgu Jiu care au pasat fata la Craiova, spunând că fata mea moare și nu o pot ajuta cu nimic ei. Îi depășește situația.”

Distribuie articolul

Comentarii (14)

 1. Am rămas și eu socata acum aproximativ o săptămână când am ajuns cu copilul meu de 8 luni la spitalul 700, sectia pediatrie după un episod de diareea unde am simțit un miros pregnant de clor… Mi se pare absolut hilar sa folosești ca și dezinfectant clorul intr-o secție în care intra copii nou-născuți… cam ăsta e orașul nostru… ce sa facem…

 2. Asta este rezultatul voturilor voastre! Mafia instaurata de Carciumaru in frumosul oras Tg Jiu. Promovarile si angajarile facute prin concursuri platite. Intr o postliceala de asistenti medicali se spune din primul an clar. Dati si voi 40.000 de lei si aveti post gatantat pana la pensie . Rusine ! Hodorogii ne au mancat viitorul. O sa muriti ca niste caini.Nici macar apa nu o sa primiti . Ne ati distrus viitorul alcolici si sclerotici mintal ce sunteti. O sa aveti exact soarta mega orasului Petrosani! Daca familia fetitei va punea 1000 de lei in buzunar o transportati pe jos la Timisoara,corupti pe os ce sunteti. Daca de Dumnezeu nu va e frica exista cineva care te f….e pana iti da sangele pe bot. KARMA.

  1. Nu stiu la ce postliceala se intampla sa se spuna in primul an „dati si voi 40000 si aveti post garantat pana la pensie”. Eu in primul an(si al doilea, si al treilea) auzeam aproape zilnic „daca nu invatati si nu va tineti de treaba e vai de voi, in spital nu aveti ce cauta in veci!”. E trist ca exista si astfel de scoli, care asigura elevii inca de la inceput ca spaga e solutia. Asa ies asistente care nu sunt in stare sa schimbe nici macar o branula fara atentii. Nu stiu cum pot unele sa accepte bani de la saracii batrani, la ce pensii de mizerie au. Am luat si eu odata „spaga”…cateva bomboane de la o bunica, pe care le-am impartit apoi in saloane la ceilalti batrani. Suntem oameni, unii habar n-au cat e de simplu sa faci pe cineva fericit, chiar si pentru un moment, si ce satisfactie ai dupa aceea. Decat sa astepti bani de la un om care numai el stie cum isi imparte banutii, mai bine te lasi de meserie. O seara buna!

 3. La fel am patit si noi la Targu Jiu, la spitalul 700. Am venit din Belgia sa vizitam familia sotiei mele, si copilul nostru de 6 luni a avut probleme cu deshidratare. Cand eram acolo, in fiecare dimineata, serviciu foloseste clor pentru a curata holul si camere… Si in camere, ce igiena (sau mai bine, nicio igiena) !!! E socant ! Am avut si probleme cu o asistenta (Doamna Silvia) care spunea ca copilul nostru a avut difterie in loc de disenterie… N-am vazut niciodata ceva asa la noi in Belgia !!

 4. Rusine ce se intampla in spitalele din Romania. Indiferent ce salarii vor avea, sacalii nu vor misca un deget fara spaga! Spaga si incompetenta sunt ca o plaga… Cei buni nu au loc in posturi potrivite din cauza lipitorilor….de la bebelusi la cei in varsta suntem tratati ca niste obiecte stricate de catre netrebnici care impanzesc spitalele…si nu numai!

  1. NU GENERALIZATI. LA CLUJ NU POTI BAGA DE VINA NICI MACAR FEMEI DE SERVICI. MEDICII SI ASISTENTELE SUNT PITA LUI DUMNEZEU.POATE SA FIE VREUN MEDIC SAU VREO ASISTENTA CARE MAI ARE CATE O PROBLEMA.DAR IN GENERAL VA SPUN CU MANA PE INIMA SUNT OAMENI DE NOTA10.O SPUN EU SI SURORILE MELE.UNA DIN LUGOJ SI UNA DIN DEVA AM FOST SALVATE SI TRATATE DE MEDICII DIN CLUJ. NU VA DORESC ,DAR VIZITATI UN SPITAL DIN CLUJ ,SA VEDETI CURATENIE SI CAT DE FRUMOS VORBESC CADRELE MEDICALE CU PACIENTII SI CU APARTINATORII.SORA MEA DIN LUGOJ A VRUT SA OFERE O ATENTIE MEDICULUI SI ASISTENTELOR, DAR A FOST REFUZATA CATEGORIC. IN PARANTEZA I SA

   SPUS CA DACA MAI UMBLA CU DATUL II FACE EXTERNAREA

 5. Este strigator la cer.
  Vor salarii marite dar nu se uita ca le mor pacientii pe mese,ca vi cu o boala si pleci acasa cu 10, nu se uita la ei ca vin la servici si pleaca de la servici sictiriti si nu mai stiu cum sa faca sa te scoata mai repede pe usa afara ca nu au chef de tine. Stai pe holurile spitalelor si nu te baga nimeni in seama pana nu bagi ceva in buzunar.
  Mizerie si colcaie gandacii,nu au aparatura ,medicamentele trebuie sa ti le cumperi tu. Sa nu ai o masca pt bebelusi ,sa nu ai paturi si aparatura necesara in caz ca se intampla ceva este INADMISIBIL ASA CEVA PENTRU SECOLUL IN CARE TRAIM. VOR SALARII MARITE DAR NU ISI DAU INTERESUL SA APROVIZIONEZE SPITALUL CU CE ESTE NECESAR.
  RUSINE PENTRU DIRECTORII ACESTOR SPITALE 700 SI TUDOR…..RUSINE. LUATI SALARII IMENSE DOAR PENTRU A STA PE SCAUN CA DIN CATE SE VEDE TREABA NU VI.O FACETI.
  RUSINE…..VI.I S.A DUS BUHUL PESTE TOT IN TARA CA NU STITI SA VA ADMINISTRATI UN SPITAL SI CA VA MOR OAMENI SI COPII PE MASA.
  RUSINE

 6. Eu va cred, am trecut prin asa ceva, am stat două săptămâni in care nu s-a uitat nimeni la mine si fetita, bineînțeles dând bani doctorului pediatru, nu aveau absolut nimic in spital, am cumpărat tot, nici măcar ceva sa scadă temperatura fetei. Sa ma scuzați, dar din punctul meu de vedere, jalnici sunt, așteaptă sa ia banii omului și sa nu facă nimic să-l trateze, vai de noi

 7. CE TATA PAMPALAU….”I-A RUGAT DIN SUFLET”….DUPA ATITA BATAIE DE JOC I-AS FI „RUGAT” CU PUMNUL….DOAR ASA AM PUTUT ASISTA LA NASTEREA COPILULUI MEU….

  1. Nu cred ca e pampalau. Numai ca intr-o situație asa critică ai face/ai zice orice sa ia atitudine si sa isi facă treaba. Esti intr-o disperare enormă si nu stii cum sa mai faci ca sa iti salveze copilul. Oricum cu asa specimene dezumanizate nici pumnul nu mai functioneaza ( doar au spus ca ii depăsesc situația ).

 8. O poveste incredibila si din pacate ADEVARATA. Medicii de la spitalul de Urgente si de la spitalul 700 nu sunt competenti! Am avut si eu experiente neplacute : asistenti care nu sunt in stare sa puna branule, doamna ”doctor” care a luat mita de la un pacient in fata mea si a asistentei ,mediu insalubru,toalete mizere ,asistente care uita ca trebuie sa verifice asistenti etc. Si cu toate astea, cei mai multi pacienti accepta si inghit toate nedreptatile ,ofera mita unor doctori superficiali ,nu fac plangeri cand este cazul. Am completat o data in REGISTRUL DE SUGESTII SI RECLAMATII si spre uimirea mea erau ambele de pe etaj nescrise ,nimeni nu avea nimic de zis. -_- Si doctorii dar si pacientii care inghit aceste nedreptati si nu iau atitudine au o vina ,iar altii cum sunt mama si fetita din articol au de suferit .

 9. Sanatate multa Melisei!!!! Sunteti pe maini bune la Timisoara, si va veti face bine. Sunt sigura. Trebuie.
  Cat despre incompetenta sectiei de Pediatrie Tg Jiu, nu sunt multe de spus, se pare ca unii medici si asistente s- au plafonat si nu pot mai mult, si uite, cum distrug nepasatori vietile copiilor nostri. Si din pacate, situatia nu este mult diferita nici la alte sectii – incompetenta-este cuvantul de ordine aici in Targu Jiu.

 10. Asta da Sanatate !
  Mortii mamii lui chioru si sistemului lui blestemat !

 11. La fel cum mentionati in declaratiile dvs, nimeni nu este compatibil de nimic, noia ca parinti suntem de vina ca le deranjam linistea si somnul. Halal pregatire, niste incompetenti! Nu se duce nimeni in spital degeaba. Din cauza neglijentei doctoritelor de la neonatologie mi-a decedat bebelusul, necrezand ca ceea ce le spui este adevarat. Nu striu de ce se poarta asa, au si ele copii, poate odata vor primi cea mai dureroasa palme, sa planga asa cum am plans eu si alte mamici indurerate. Oare nu vede si nua ude nimeni strigatele noastre, ale ingerilor?

Nu poti comenta acum