Carne cu pestă porcină la hala?

de LM 0

Nicolae Călescu, precizări după dezvăluirile socante făcute de un cotidian local, cum că în hala de la Piața Centrală din Târgu-Jiu s-ar fi vândut carne infestată cu virusul pestei porcine. Șeful DSV Gorj consideră că este prins în mijlocul unui scandal.

Călescu recunoaște că, pe 19 octombrie, a intrat în Gorj o tonă și jumătate de carcasă de porc, distribuită la doi agenți din hală. Carnea venea de la o fermă din județul Argeș, iar animalele fuseseră abatorizate la Vîlcea. Conform Gorjeanul, unul dintre loturi, de circa 400 de kg de carcasă de porc, nu a fost însoțit de ,,certificatul de sănătate publică veterinară pentru carne proaspătă”.

Nicolae Călescu zice că, în momentul în care Direcția pe care o conduce a fost alertată, respectiv pe 28 octombrie, o echipă s-a deplasat la hala de carne, s-au recoltat probe, dar nu s-a mai găsit nicio problemă.

Șeful DSV Gorj spune că la hala de carne din Târgu-Jiu s-a făcut o dezinfecție totală, în acest moment totul fiind în regulă. Nicolae Călescu este de părere că a căzut în mijlocul unui conflict între agenții economici și administratorii halei.

Distribuie articolul