Carierele miniere deţin rezerve de lignit pentru încă 40 de ani

de LM 0

excavator-carbune1

Carierele de cărbune din Gorj mai au rezerve pentru încă 40 de ani. Informaţia respectivă i-a fost prezentată ambasadorului Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, care la sfârşitul săptămânii trecute a făcut o vizită la Complexul Energetic Oltenia. Ambasadorul a dorit să se întâlnească în mod special cu administraţia companiei energetice, având în vedere experienţa pe care Marea Britanie o are în domeniul restructurării sectorului minier.

brummel

În data de 22 aprilie 2016, E.S. Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a efectuat o scurtă vizită la CE Oltenia. Întâlnirea a avut ca scop întărirea legăturilor bilaterale dintre cele două ţări şi dezvoltarea mediului de afaceri, în discuţii fiind aduse planurile de investiţii ale CE Oltenia şi modul în care companiile britanice s-ar putea implica. A fost subliniat faptul că pentru Marea Britanie, cărbunele reprezintă o tradiţie şi că aceştia cunosc greutăţile parcurgerii unui proces de restructurare. De asemenea, Excelenţa Sa a apreciat evoluţia pozitivă a companiei din acest an, după cei doi ani cu rezultate negative. Conducerea CE Oltenia a confirmat necesitatea constituirii de parteneriate şi a asigurării surselor de finanţare pentru aplicarea tehnologiilor noi atât în activitatea energetică, cât şi în cea minieră, având în vedere că această zonă deţine rezerve de lignit pentru încă 40 de ani”, potrivit unui comunicat de presă al CEO.

 

„Soluţii de colaborare”

La rândul său, ambasadorul Marii Britanii a declarat că speră în găsirea unor soluţii de colaborare între cele două ţări, în domeniul minier şi energetic. „Este o plăcere să mă aflu la Târgu-Jiu. Am vrut să vorbesc cu autoritățile locale și cu directorul Complexului Energetic Oltenia. Poate vom găsi soluții de colaborare cu CEO”, a declarat ambasadorul Paul Brummell.

 

Şi ambasadorul Japoniei a vizitat CEO

De amintit că săptămâna trecută a fost prezent la Complexul Energetic Oltenia şi ambasadorul Japoniei în România, Kisaburo Ishii, alături de reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe din Japonia, reprezentanţi ai Agenţiei Japoneze de Cooperare Internaţională (JICA). Membrii delegaţiei au dorit să viziteze instalaţia de desulfurare realizată la SE Turceni, proiectul fiind finanţat prin credit acordat de Guvernul Japoniei.

CRISTI POPESCU

Distribuie articolul