Cârciumaru promite 1.500 de locuri de muncă la fosta fabrică de mobilă

de LM 0

rostramo

Primarul din Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, anunţă ca certă deschiderea unei fabrici de componente auto la Rostramo. Este vorba de o investiţie care va genera 1.500 de locuri de muncă şi care a fost mijlocită de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu.

 

Când va fi gata fabrica

Potrivit primarului din Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, unitatea de producţie va avea 1.500 de locuri de muncă şi până acum investitorul a achitat 800.000 de euro pentru o hală. „Investiția de la Rostramo este certă și pot să spun că miercuri s-au achitat banii către lichidatorul de la Rostramo, pentru că acolo se va amenaja hala. S-au plătit peste 800.000 de euro în primă etapă. Plătind, nu cred că oamenii mai fac pasul înapoi. S-au cumpărat câteva hectare de teren și o construcție în care investitorul va amenaja spațiul în care se va lucra. Sunt ambiții mari ca această investiție să fie terminată până la sfârșitul anului, încât în primul trimestru din 2017 să înceapă să funcționeze. La final, unitatea de producție va avea în jur de 1.500 de angajați. Noi, Primăria Târgu-Jiu, trebuie să dăm o mână de ajutor și trebuie să amenajăm în zonă o parcare de 1.000 de locuri. Pot să spun că am început mandatul cu numărul cinci în forță, cu lucruri concrete, cu investiții mari și cu lucruri certe în ceea ce privește crearea de locuri de muncă la Târgu-Jiu”, a declarat Florin Cârciumaru.

Rostramo este în lichidare şi patrimoniul a fost scos la vânzare. Fosta fabrică de mobilă are un patrimoniu uriaş care ar putea fi preluat şi de alţi investitori.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul