Cărbunele, pe locul al doilea la producţia globală de energie

de LM 0

cariera-carbune

Cărbunele ocupă în momentul de faţă locul al doilea la producţia de energie electrică la nivel global, după petrol. Potrivit oilprice.com, un site complex care promovează „la zi” toate informaţiile legate de producţia mondială de energie, cărbunele rămâne în continuare elementul de bază al sistemului energetic mondial, indiferent de continent.

Un clasament realizat de specialiştii în energie, de la începutul anului şi până în prezent, arată că un sfert din producţia globală de energie a fost asigurată de termocentralele pe bază de cărbune. De asemenea, pe locul al treilea urmează energia produsă pe bază de gaze naturale.

productie-globala-carbune

Energia verde, la coadă

Locul al patrulea este ocupat de energia produsă de hidrocentrale, iar pe locul al cincilea energia nucleară. Abia pe locul al şaselea se situează energia regenerabilă. Este vorba de energia eoliană, iar energia solară este abia pe locul al şaptelea, pe ultimul loc fiind energia termală.

Astfel, se poate constata că este dificil să se renunţe la energia pe bază de cărbune, având în vedere că este utilizată în foarte multe state ale globului. Energia regenerabilă este foarte scumpă şi trecerea exclusivă la acest tip de energie poate fi suportată doar de statele dezvoltate.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul