Caravana Docuart revine la Târgu Jiu

de LM 0

Caravana de film documentar Docuart revine la Târgu Jiu. Astfel, Asociația pentru film documentar românesc Docuart organizează în perioada martie – iunie 2017 cea de-a 4-a ediție a Caravanei Docuart, în cadrul căreia sunt anunțate proiecții la Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, Satu Mare, Gherla, Târgu Jiu, Arad și Vălenii de Munte.

Potrivit organizatorilor, caravana reprezintă o extensie a festivalului București Docuart Fest (BDF), din cadrul căruia este extrasă o selecție de filme pe care proiectul le face cunoscute publicului cinefil în mai multe orașe ale țării. În 2017, evenimentul adaugă destinații noi pe hartă, urmărindu-și țelul de a aduce filmul documentar românesc în zone în care fenomenul cinematografic este aproape inexistent.

 

Lista filmelor

Producțiile înscrise pe lista Caravanei aparțin unor tineri regizori români și unora consacrați deopotrivă, majoritatea premiate la Docuart Fest 2016. „În această selecție se disting suflul tânăr și viziunea cineaștilor la început de drum. Din acest segment fac parte filme precum 10:34 to Belgrade (R. Ioana Grigore), Stories in Tea Cups (R. Mirona Radu), Perfection is Forever (R. Mara Trifu) sau Capoeira, dansul libertății (R. Rista Enxhi). Unele sunt coproducții cu Marea Britanie, China și Serbia și ating teme sociale, politice și filosofice”, potrivit unui comunicat de presă.

Lista filmelor continuă cu „Proiecționistul”, un documentar hibrid în regia lui Norbert Fodor, „Ultimul căldărar” (R. Cosmin Bumbuț și Elena Stancu) – un film despre o meserie pierdută, premiat pentru cea mai bună imagine la BDF 2016, „Imagini din Vis” (R. Sorin Luca) – câștigătorul marelui trofeu Docuart pentru „povestea unui personaj cât o lume”, „Angela” (R. Botond Pusok) – un fragment de viață din sânul unei minorități, 100 de movile prin care regizorul Max Ciorbă propune o călătorie antropologică prin muzica românească de astăzi, „Doar o răsuflare” (R. Monica Lăzurean-Gorgan) – film despre iubire și credință – și „Un film mai puțin vesel, mai mult trist, poetic și sfătos” (R. Cornel Mihalache) proiectat în secțiunea „Variațiuni, despre oameni și locuri”, în premieră, la Docuart Fest 2016.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul