Când va fi montat podul pe pontoane, la Turcineşti?

de LM 0

Autoritățile județene au solicitat sprijinul Guvernului pentru a remedia cât mai repede situaţia podului de la Turcineşti. Este nevoie de 9 milioane de lei pentru realizarea de reparaţii la cei doi piloni de susţinere. Aceştia au fost afectaţi, iar de Paşte podul de la Turcineşti a fost închis, atât pentru traficul auto, cât şi pentru cel pietonal.

Din cauză că podul este intens folosit de locuitorii din Turcineşti care lucrează în Târgu Jiu a fost luată decizia redeschiderii temporare a traficului pietonal. Măsura va fi valabilă până la montarea unui pod pe pontoane. Acesta a fost solicitat de la Bucureşti şi ar trebui să fie adus la Târgu Jiu în zilele următoare. Podul pe pontoane va fi utilizat tot pentru pietoni, până când va fi reabilitat podul de peste râul Jiu.

Podul de peste râul Jiu de la Turcineşti este al treilea ca importanţă din zona municipiului Târgu Jiu, fiind extrem de tranzitat. Este interesant de aflat care au fost cauzele avarierii podului şi cine poate fi tras la răspundere pentru acest lucru.

Cătălin Stoica

Distribuie articolul