Când se DEPUN noile declaraţii privind obligaţiile de plată ale persoanelor care obţin alte venituri decât cele din salarii

de LM 0

Persoanele care obtin alte venituri decât cele din salarii îşi vor păstra calitate de sigurat în sistemul de sănătate până la 15 martie 2019, atunci când se depun noile declaraţii privind obligaţiile de plată. Anunţul a fost făcut joi de premierul Viorica Dăncilă.

„Pentru asigurarea continuităţii în acordarea serviciilor de sănătate pentru persoanele fizice care obţin venituri, altele decât cele din salarii, vom completa legislaţia. Astfel, îşi vor păstra calitatea de asigurat şi dreptul la pachetul de bază până la data de 15 martie 2019, când se depun noile declaraţii privind obligaţiile de plată ale persoanelor care obţin venituri din pensii, din activităţi independente, din cedarea folosinţei bunurilor, din activităţi agricole,silvicultură şi piscicultură, din drepturi de proprietate intelectuală, din activităţi independente în baza unor contracte de activitate sportivă, din arendă, din asocieri cu persoane juridice contribuabile”.

 Viorica Dăncilă a explicat că astfel sunt preîntâmpinate eventualele sincope în asigurarea serviciilor medicale pentru aceste categorii de persoane.

 

Distribuie articolul