Bradul de lux de la Târgu-Jiu ar trebui să dureze 12 ani

de LM 0

poza-zilei-1

Autorităţile locale din Târgu-Jiu au comunicat public date legate de achiziţia bradului de Crăciun care va fi amenajat în centrul municipiului. Bradul a fost cumpărat anul trecut, în luna noiembrie, şi a costat 89.000 de euro, fără TVA.

 

Plătit în rate

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, Loredana Covei, a spus că în acelaşi preţ au intrat şi patru arcade luminoase care sunt montate în principalele intersecţii din municipiu. Banii au fost achitaţi în rate, în perioada decembrie 2015 – noiembrie 2016.

„Bradul este confecţionat din aluminiu şi otel, prevăzut cu o structură metalică solidă, cu echipamente automatizate, ornamente, instalaţii de lumini, sunt vreo 81.000 de leduri, sistem audio, senzori, soft, sistem de autoridicare care diminuează semnificativ costurile de montare şi demontare. Investiţia a fost de 89.000 de euro fără TVA, bradul urmând să fie folosit pentru o perioadă de minimum 12 ani. Din cauza faptului că bradul ornamental achiziţionat în 2008 era depăşit atât fizic, cât şi moral, şi pentru că prezenta anumite riscuri ce puteau pune în pericol siguranţa cetăţenilor, Primăria Târgu-Jiu a achiziţionat anul trecut un nou ansamblu ornamental prin încheierea unui act adiţional la contractul de delegare a gestiunii serviciului de iluminat public avut cu societatea respectivă. Suma a fost plătită în rate lunare egale în perioada decembrie 2015-noiembrie 2016. În preţul de achiziţie a intrat bradul cu mecanismele şi ornamentele necesare funcţionării, dar şi complexul de arcade montate la cele patru mari intersecţii ale oraşului. Bradul anterior, achiziţionat în 2008 şi folosit până în iarna anului 2014, este demontat şi se află în depozitul Primăriei Târgu-Jiu”, a mai spus Loredana Covei.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul