Boza vede spre roz viitorul CEO

de LM 0

Viitorul manager al Complexului Energetic Oltenia, Sorinel Boza, este optimist în ceea ce priveşte viitorul companiei. Şeful Diviziei Strategie Dezvoltare a vizitat carierele miniere şi consideră că sunt premise bune ca societatea să înregistreze rezultate pozitive la finalul anului: „Am vizitat mai multe cariere. M-am întâlnit cu oamenii direct. Am căutat contactul direct cu oamenii Am fost la Tismana, Motru, Mătăsari. Din păcate pentru noi, mineritul rămâne principala preocupare. Vrem să ne schimbăm modul de a gândi. Încercăm să îmbunătăţim condiţiile de muncă, să implicăm oamenii, indiferent de poziţie. Avem un proiect. Sigur că ţin cont şi de sindicate. Îi voi implica în acest proiect. Sunt optimist că va fi bine şi vom ajunge acolo unde ne dorim. Mineritul va fi principalul obiectiv pentru următorii doi ani de zile când încă vom mai avea de lucru în acest domeniu”, a declarat Boza, pentru Radio Infinit.

 

Promite salarii întregi

Sorin Boza a mai declarat că nu vor fi probleme cu salariile pe luna decembrie şi că se lucrează la proiectul de rectificare de buget. „Compania stă bine financiar. Nu avem probleme deosebite. Îşi iau oamenii salariile la timp. Urmează o perioadă bună pentru noi. Iarna vindem bine. Ne pregătim să întâmpinăm anul viitor cu o altă strategie, în privinţa plăţilor. Astăzi nu sunt probleme financiare. Nu avem probleme. Rectificarea nu a fost făcută, dar sper să o rezolvăm cât se poate de repede. Voi merge la Minister. Avem AGA pe 12 decembrie. Vom găsi soluţii să le dăm oamenilor salariile întregi”, a precizat viitorul preşedinte al Directoratului CEO.

 

Şef din 21 decembrie

Noul manager este convins că societatea va rămâne în următorii ani cel mai mare producător de energie din ţară. „Procesul de restructurare va continua. Va fi unul din obiectivele noastre. Dar vom discuta cu fiecare lider. Vor fi criterii de performanţă. Vom vedea ce vom stabili. Planul de restructurare este cu 2000 de disponibilizări în 2017. Sindicatele ştiu, au semnat. Mineritul în anumite zone nu se închide în 2020. Vor urma ani grei în care va trebui să eficientizăm, să optimizăm. Eu sunt optimist că se va trece peste aceşti ani până în 2020 şi vom rămâne unul din cei mai mari producători de energie din ţară”, a precizat viitorul şef al companiei, care va prelua conducerea CEO pe 21 decembrie.

 

Bani pentru sport?

Banii pentru susţinerea sportului vor veni, în măsura în care compania nu va înregistra pierderi. Boza a precizat că nu se pune, deocamdată, această problemă: „Compania trebuie să fie profitabilă. Am avut un an greu. Vrem să vedem când compania va fi pe plus. Acum nu suntem pe plus, dar când vom fi pe plus, se poate discuta orice. Se poate ajunge pe plus până la finalul anului. Sunt optimist. Rezultatul financiar de până acum mă convinge că se poate. Trebuie să lucrăm toţi şi să ajungem la anumite rezultate. Eu sunt optimist”, a mai spus şeful Diviziei Strategie Dezvoltare, într-un interviu acordat postului local de radio, în care cel mai des cuvânt pronunţat de Sorin Boza a fost „optimist”, deşi în ultimii doi ani CEO a ieşit în pierdere, a cheltuit sute de milioane pe certificate verzi şi de CO2, are restanţe la investiţii, este zero la exporturi, are un personal îmbătrânit şi probleme majore cu exproprierile. Mai mult, cinci cariere au fost propuse spre închidere, potrivit proiectului de strategie energetică, iar foarte multe bănci bat la uşă să le fie rambursate creditele. Bomboana de pe colivă va fi politicul, care, după 11 decembrie, se va apropia din nou periculos de posturile şi bugetul de la CEO, în lipsa altor vaci de stat şi de muls. Mai este şi negocierea CCM, dar probabil că singurii pe care îi va putea linişti rapid Boza vor fi posibil majoritatea liderilor de sindicat, care tot cer angajări şi alte privilegii. Aşadar sunt premise ca Boza să nu aibă mari probleme cu strada, la negocierea contractului colectiv de muncă. Sigur că trebuie ţinut cont şi de cât va rezista Boza în fruntea companiei, având în vedere că în ultimii patru ani au fost schimbaţi trei directori.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul