Boza: Ne așteaptă un sfârșit de an FOARTE GREU. Nu avem cash-ul pentru certificatele de CO2

de LM 0

Multe temeri și incertitudini privind achiziționarea certificatelor de CO2 și după întâlnirea de la Turceni. Norica Nicolai a pomenit de un sprijin din partea statului deși Sorin Boza a comentat că subvenția este interzisă de Uniunea Europeană.

Managerul Complexului Energetic Oltenia a reafirmat că există profit pe primele 6 luni din acest an dar, finalul lui 2018 va fi unul dificil în condițiile în care prețul unui certificat de carbon a sărit de 18 euro.

Norica Nicolai, europarlamentar și președinte interimar al ALDE Gorj, a declarat că probleme privind achiziția certificatelor de CO2 au și polonezii. În octombrie va avea loc o conferință pe această temă.

În ceea ce privește cumpărarea certificatelor pe acest an, Nicolai a spus că trebuie găsită o formulă de sprijin întrucât este păcat ca CE Oltenia să nu fie sprijinit tocmai acum, când este performant, înregistrând profit.

Sorin Boza a comentat că încă nu este târziu să se facă pași, la nivelul Parlamentului European, în chestiunea certificatelor. Complexul Oltenia mai are de achiziționat peste 13 milioane.

”Statul nu poate da subvenție, este interzis de UE. Ne așteptăm la un sfârșit de an greu. Ne trebuie cash-ul necesar ca să cumpărăm certificatele” a declarat managerul companiei de la Târgu-Jiu.

Distribuie articolul