Boza l-a servit cu un ZERO pe Condescu

de LM 0

Boşii Complexului Energetic Oltenia(CEO) au luat decizia să nu reia finanţarea către Clubul de fotbal Pandurii. Firma a suspendat finanţarea în urmă cu un an. Decizia i-a aparţinut ministrului Energiei de la vremea respectivă. Este vorba de Victor Grigorescu. Ministrul tehnocrat a declarat că o firmă de stat cu datorii nu poate finanţa activităţi sportive. Grigorescu a vorbit de sponsorizarea echipei de către CEO. Complexul Energetic Oltenia este asociat al Clubului Pandurii şi are de achitat o contribuţie anuală.

 

Niciun ban

Actuala conducere a companiei a decis să nu ofere în acest an vreun leu echipei aflată în insolvenţă. Motivul invocat de conducere este faptul că societatea a încheiat din nou pe pierdere şi există acte normative care îi interzic să facă anumite tipuri de cheltuieli, în cazul în care rezultatele economice sunt negative. Astfel, Marin Condescu, creditor al Clubului de fotbal Pandurii, s-a trezit cu cifra zero scrisă pe procesul verbal cu sumele pe care le vor achita asociaţii în acest an.

 

Condescu vrea bani de la Pandurii

Condescu este intersat să fie bani în visteria clubului pentru că este creditor la echipa aflată în insolvenţă. Suma vizată este de 800.000 de euro. Liderul de sindicat are marţi termen în procesul de spălare de bani. Marin Condescu este trimis în judecată la Tribunaul Olt pentru comiterea a cinci infracțiuni, respectiv înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, precum şi delapidare şi spălare de bani. În acelaşi dosar este judecat şi fostul său adjunct de la Pandurii, Viorel Temelescu, a fost trimis în judecată pentru complicitate la înşelăciune şi uz de fals. „În sarcina inculpatului Marin Condescu s-a reţinut că, în perioada 23 martie 2011 – 29 septembrie 2011, în calitate de președinte al CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, a semnat în fals la rubrica Cesionar şi a uzat de un număr de trei înscrisuri denumite contract de cesiune creanţe, cunoscând că acestea sunt false, pe care ulterior, prin intermediul inculpatului Viorel Temelescu, le-a prezentat spre semnare factorilor de conducere din cadrul SNLO  Târgu-Jiu, inducându-i pe aceştia în eroare, obţinând în acest mod un folos material injust în sumă totală de 2.503.933 de lei. În sarcina aceluiaşi inculpat s-a reţinut că, în perioada 23 martie 2011 – 29 septembrie 2013, în mod repetat şi în baza aceleiași rezoluţii infracţionale, în calitate de președinte al CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, prin folosirea unor contracte de împrumut fictive, care nu reflectă realitatea, acordate în calitate de persoană fizică către CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu şi-a însuşit personal în mod necuvenit suma de 1.551.156 de lei, la care se adaugă suma transferată sistematic către o firmă din Târgu-Jiu de 1.080.000 de lei, prejudiciind astfel interesele clubului sportiv“, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Cătălin Stoica

Distribuie articolul