Boza joacă periculos cu partidele

de LM 0

Managerul Complexului Energetic Oltenia, preşedinte al Directoratului şi şef al Diviziei Strategie Dezvoltare, Sorin Boza, încearcă să împace şi capra şi varza la companie. Noua organigramă, susţin surse din companie, ar fi croită nu pentru eficientizarea activităţii societăţii, ci pentru a satisface grupările politice din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Dacă se angajează într-un joc politic, soarta lui Sorin Boza va fi pecetluită la un moment dat şi va zbura din cadrul companiei, la fel cum s-a întâmplat cu ceilalţi manageri care s-au intersectat cu interese politice. Unul din motivele pentru care Sorin Boza este suspectat că e interesat de jocuri politice este că nu comunică ceea ce doreşte să facă pentru a eficientiza activitatea. Ba vrea să înfiinţeze posturi, ba vrea să desfiinţeze posturi.

 

A cui este organigrama?

Noua organigramă şi ideea revenirii la fostele EMC-uri nu este cu siguranţă a lui Sorin Boza. Acesta nu ştie încă pe ce becuri să nu calce la CEO şi încă învaţă că unele lucruri se moştenesc şi se transmit mai departe, cum ar fi serviciile de pază sau alte afaceri la care sunt abonate grupări solide din Gorj şi de peste hotarele Gorjului. Nimeni nu a reuşit să le dezlipească de CEO.

 

Ciurel îi suflă în ceafă

Boza dansează pe o sârmă subţire, încercând să împace şi capra şi varza şi ar putea să îi facă cineva vânt. Unul dintre cei care îi suflă în ceafă lui Boza este chiar fostul manager al companiei, Laurenţiu Ciurel. Acesta a încercat de mai multe ori în ultima lună să îi pună piedică lui Boza şi îi va specula orice greşeală. Iar Boza este capabil de greşeli, având în vedere că unele teme îi sunt servite chiar de către fosta echipă a lui Ciurel. Chiar şi organigrama şi unele posturi, posibil cu dedicaţie, îi sunt servite de personaje din interior. Ciurel chiar e în pragul unui chef de pomină, având în vedere ordonanţele aprobate de Guvern. Una dintre ele vizează îmblânzirea Codului Penal, în privinţa infracţiunii de abuz în serviciu pentru care Ciurel este judecat la instanţa supremă: „Să dea Dumnezeu! Nu am discutat până acum lucrul acesta. Cert este că în urmă cu ce ceva timp Curtea Constituţională a spus că noţiunea aceea de defectuos este extrem de generală şi dacă nu se indică legea care s-a încălcat, nu există abuz. Nu am aprofundat însă subiectul pentru că nu exista vreo intenţie pentru modificarea Codului Penal la momentul respectiv. La mine în rechizitoriu nu există încălcări de legi, ci există doar părerea procurorului care s-a transformat el în director general şi, în opinia lui, spunea că nu crede că noi aveam nevoie de jurişti, că aveam jurişti în cadrul firmei. Nu ştiu acum dacă procesul va continua sau nu. Nu am avut timp să verific”, a declarat Ciurel.

 

Boza nu ştie, Dumnezeu ştie!

Sorin Boza nu ştie nici dacă CEO ar putea fi verificat de ANRE şi de Consiliul Concurenţei, spunând că „Dumnezeu ştie!”. Nici despre bugetul de venituri şi cheltuieli Sorin Boza nu poate să spună nimic, decât că „Se discută încă!”. Boza nu  ştie nici dacă vor fi 2.000 de disponibilizări sau doar 600, cât a declarat Scarlat Iriza, care parcă a vrut să arate că ştie mai multe decât actualul manager al CEO, având o relaţie apropiată cu şefii Ministerului Energiei. Singurul lucru pe care Boza îl promite este că bugetul pentru salariile şefilor CEO nu va fi dublat. Rămâne de văzut şi ce părere vor avea politicienii legat de vaca de muls numită CEO. Încă o vacă de muls.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul