Boza, despre planul de disponibilizări colective

de LM 0

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a declarat că a solicitat Consiliului de Supraveghere să revizuiască planul de disponibilizări colective. Este de amintit că la nivelul structurii de conducere a companiei a fost adoptat încă de anul trecut un plan revizuit care prevede 2.000 de disponibilizări colective anul acesta şi alte 2.000 de disponibilizări colective până în anul 2020 . Aşadar, aproximativ 4.000 de salariaţi vor părăsi societatea în următorii trei ani, cu toate că în ultimele zile s-a vorbit intens despre deficitul de personal de la anumite subunităţi, în special din zona de minerit.

 

Nevoiţi să lucreze cu oameni în plus

Şefii de cariere chiar au fost nevoiţi să suplimenteze personalul pentru a face faţă cererii crescute de cărbune din ultimele săptămâni. A fost nevoie de oameni în plus inclusiv la încărcarea sau descărcarea navetelor de cărbune, care a îngheţat din cauza gerului extrem. Sorin Boza este de părere că e necesar ca planul de disponibilizări colective să fie revăzut de către membrii Consiliului de Supraveghere pentru că, susţine managerul, este posibilă reorganizarea şi restructurarea companiei, şi fără prea multe concedieri colective.

Rămâne de văzut dacă membrii Consiliului de Supraveghere vor da curs solicitării managerului Până în prezent nu a fost prezentată analiza în baza căreia a fost propusă reducerea numărului de personal, mai ales că în anumite perioade s-a văzut că încadrarea cu personal este deficitară, mai ales în sectorul miniere. Sorin Boza a recunoscut însă că este nevoie de reorganizarea sectorului TESA.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul